Οικονομία

Διατηρούν στο 13% τον ΦΠΑ εστίασης χωρίς έγκριση της τρόικας

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει ακόμα και σε μονομερή παράταση στον ΦΠΑ εστίασης, δίχως το ΟΚ της τρόικας, ενώ σε μία τροπολογία πιθανότατα θα ενταχθούν ο νέος φόρος ακινήτων και το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών.

Πλήρης είναι η διαφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για το πόσο (δεν) απέδωσε η μείωση του ΦΠΑ εστίασης στο 13%.
Σύμφωνα με την τρόικα η μείωση οδήγησε σε απώλεια εσόδων ύψους 14 εκ.ευρώ, ενώ η Αθήνα κάνει λόγο για αύξηση εσόδων κατά 8 εκατ.ευρώ.
Για αυτό και όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση με ή χωρίς την συγκατάθεση της τρόικας θα προχωρήσει στην παράταση του ΦΠΑ εστίασης στο 13%.

Με μία τροπολογία ο φόρος ακινήτων και οι πλειστηριασμοί

Σε τρυκ καταφεύγει η κυβέρνηση για να περάσει όσο πιο αναίμακτα γίνεται τον νέο φόρο στα ακίνητα και το ξεπάγωμα των πλειστηριασμών.

θα καταρτισθεί ένα νομοσχέδιο και για τα δύο αγκάθια, ώστε να δοκιμαστεί μία φορά η συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες θα καταρτισθεί ένα νομοσχέδιο και για τα δύο αγκάθια, ώστε να δοκιμαστεί μία φορά η συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Βουλή, πιθανότατα την επόμενα εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Στην Αθήνα ο κοινοτικός επίτροπος για θέματα ενέργειας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Τι θα ακολουθήσει για τις ΗΠΑ και την Κίνα στο τέλος των διαπραγματεύσεων χωρίς εμπορική συμφωνία
Κίνα - ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι είναι ανοιχτές στην παράταση των διαπραγματεύσεων πέραν της προθεσμίας της 12ης Αυγούστου και στην αποφυγή της αύξησης των δασμών στα προ της Γενεύης επίπεδα
Σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ
Koινωνική Αντιπαροχή: Με μειωμένο έως 30% το ενοίκιο κατοικίας και προοπτική απόκτησης της ιδιοκτησίας μέσω μακροχρονίου leasing
Το νομοσχέδιο της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνας Μιχαηλίδου έχει βγει από την Τετάρτη 30 Απριλίου σε δημόσια διαβούλευση
Διαμερίσματα