Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

SKY Express: Αναμένει 6 νέα αεροσκάφη και τζίρο 360 εκατ. ευρώ – Επίσημη πρώτη για το αεροσκάφος «Κύπρος»

SKY Express: Αναμένει 6 νέα αεροσκάφη και τζίρο 360 εκατ. ευρώ – Επίσημη πρώτη για το αεροσκάφος «Κύπρος»

Την παραλαβή 6 νέων αεροπλάνων μέχρι τον Ιούνιο του 2024 ανακοίνωσε ο Γιάννης Γρύλος, επικεφαλής του ομίλου IOGR, στο περιθώριο εκδήλωσης για την ονοματοδοσία του αεροσκάφους Airbus 321neo «Κύπρος» που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας στις 19.12.2023, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Φέτος συμπληρώνονται τρία χρόνια πτήσεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, με τη διοίκηση να εκφράζει την αισιοδοξία της για τη θετική πορεία και τις νέες προοπτικές που διαγράφονται για τις πληρότητες των αεροπλάνων, λόγω της αυξημένης ζήτησης για ταξίδια. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αυξάνεται η ζήτηση από επαναλαμβανόμενους ταξιδιώτες.  

Για το τρέχον έτος η διοίκηση εκτιμά ότι ο τζίρος της SKY Express θα κινηθεί στα επίπεδα των 360 εκατ. ευρώ, η οικονομική χρήση θα είναι κερδοφόρα, ενώ ο ισολογισμός που θα δημοσιευτεί θα ακολουθεί τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

Πράσινη πολιτική και «φθηνά εισιτήρια»

Σύμφωνα με τον κ. Γρύλο, το επόμενο σημαντικό στοιχείο που αποτελεί βασικό κριτήριο για μια αεροπορική εταιρεία είναι οι σύγχρονοι και φιλικοί προς το περιβάλλον κινητήρες.  Με αυτό το κριτήριο έχει γίνει η παραγγελία ενίσχυσης του στόλου της SKY Express. 

Ήδη μέχρι τον Ιούνιο του 2024 πρόκειται να παραλάβει 6 νέα αεροσκάφη με κινητήρες της CFM, που αποτελεί τον Νο1 σε παγκόσμιο επίπεδο προμηθευτή κινητήρων για εμπορικά αεροσκάφη άνω των 100 θέσεων, με κύριο χαρακτηριστικό τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμων και το μικρό ενεργειακό αποτύπωμα. Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Γρύλος «τα αεροσκάφη αυτού του είδους συμβάλλουν στη μείωση κατά 23% των εκπομπών CO2 ανά χιλιομετρική θέση».

Χάρη στα νέα φιλικά προς το περιβάλλον αεροσκάφη, μειώνεται και το κόστος κίνησης, τόνισε ο κ. Γρύλος, τονίζοντας ότι αυτό θα έχει άμεσες επιπτώσεις και στην τιμολογιακή πολιτική των αεροπορικών εισιτηρίων, προς όφελος του ταξιδιώτη.

Προοπτικές Ελλάδας Κύπρου

Εν τω μεταξύ, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, ο CEO της εταιρείας Κωνσταντίνος Hλιάκης αναφέρθηκε στην κίνηση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, λέγοντας ότι «Έχουμε μεταφέρει πάνω από 650 χιλιάδες επιβάτες όλο αυτό το διάστημα στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τα σχέδια μας συνεχίζονται και ο στόχος μας από την αρχή ήταν να δώσουμε στο επιβατικό κοινό την επιλογή ενός υγιούς ανταγωνισμού. Έχουμε συναδέλφους: πιλότους και προσωπικό εδάφους που εργάζονται στη Λάρνακα και στην Αθήνα και θα ενδυναμώσουμε αυτή τη σχέση.»

Αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύπρου στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα στοιχεία του Eurocontrol, σύμφωνα με τα οποία η SKY Εxpress αναδείχθηκε ως η ευρωπαϊκή εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση σε επίπεδο πτητικού έργου για το 2022 σε σχέση με το 2019.

Κατά την τρέχουσα χρήση σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ στο αεροδρόμιο Κύπρου, καθώς δραστηριότητα ανέπτυξαν 56 αεροπορικές εταιρείες, πραγματοποιώντας 157 δρομολόγια σε 53 χώρες.  

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις