Σάββατο, 15 Ιουν.
31oC Αθήνα

Βερολίνο διαψεύδει… Βερολίνο: Κανείς δε συζητά για νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα

Βερολίνο διαψεύδει… Βερολίνο: Κανείς δε συζητά για νέο πακέτο στήριξης στην Ελλάδα

Οι δηλώσεις Σόιμπλε περί νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα μεταφράστηκαν ως στροφή του Βερολίνου. Αλλά για την ώρα, όλα διαψεύδονται. Και μάλιστα, από τον εκπρόσωπο του ίδιου του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Η Γερμανία δεν γνωρίζει να διεξάγονται οποιεσδήποτε συζητήσεις για το πώς θα διαρθρωθεί ένα νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.”Δεν γίνονται πουθενά συζητήσεις, απ’ ό,τι γνωρίζω, για το πώς θα μπορούσε να διαρθρωθεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης”, είπε ο Μάρτιν Κότχαους.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα εξετάσουν εκ νέου την κατάσταση του προγράμματος αρωγής της Ελλάδας στα μέσα του επόμενου χρόνου, δήλωσε ο Μάρτιν Κοτχάους.

Έχουμε φτάσει στη μέση του τρέχοντος προγράμματος. Είναι Αύγουστος του 2013, σίγουρα θα πρέπει να δούμε στα μέσα του 2014 πού βρισκόμαστε, ποιες είναι οι συνθήκες και αν το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί”, είπε.
Παράλληλα, απέρριψε εκτιμήσεις ότι τα σχόλια του Σόιμπλε αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή στη θέση της κυβέρνησης.

Όλα αυτά ενώ σήμερα βρίσκεται στην Αθήνα ο «εκλεκτός της Μέρκελ» και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, Γεργκ Άσμουσεν και ενώ ο διεθνής Τύπος κατακλύζεται από δημοσιεύματα σχετικά με ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα.

Εκπρόσωπος Μέρκελ: Δεν μας απασχόλησε καθόλου η Ελλάδα στο υπουργικό

Το θέμα ενός τρίτου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα δεν συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ.
“Η Ελλάδα δεν έπαιξε κανένα ρόλο στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, προσθέτοντας ότι το τρέχον δεύτερο πρόγραμμα στήριξης δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2014.
“Δεν υπάρχει τίποτε καινούριο”, δήλωσε. “Το πρόγραμμα προχωρεί”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Αθήνα σήμερα ο ισχυρός της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουνσεν

Κομισιον: Δεν συζητήσαμε στο Eurogroup τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

Όλι Ρέν: Στην γραμμή Σόϊμπλε για τρίτο πακέτο στήριξης

Σόιμπλε: “Θα χρειαστεί και τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα”

Bild: Στοίχημα κ. Σόιμπλε ότι μετά τις εκλογές έρχεται το κούρεμα!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε