Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Volotea: Νέο δρομολόγιο συνδέει Αθήνα με Ανκόνα – Καλοκαίρι του 2024 η πρώτη πτήση

Volotea: Νέο δρομολόγιο συνδέει Αθήνα με Ανκόνα – Καλοκαίρι του 2024 η πρώτη πτήση

Νέα σύνδεση Αθήνας με την ιταλική παραθαλάσσια πόλη Ανκόνα με απευθείας πτήσεις 2 φορές την εβδομάδα, ανακοινώνει η Volotea, αρχής γενομένης από τις 2 Ιουνίου 2024. Στους 21 αυξάνεται ο συνολικός αριθμός προορισμών που θα προσφέρει η εταιρεία από την Αθήνα το 2024.

Το νέο δρομολόγιο της Volotea, ανακοινώνεται λίγο καιρό μετά την παρουσίαση των σημαντικών αναπτυξιακών πλάνων της εταιρείας για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το 2024, αυξάνοντας την προσφερόμενη χωρητικότητα κατά 23% σε σύγκριση με το 2023 και κατά 142% σε σύγκριση με το 2018, έτος έναρξης λειτουργίας της Βάσης της, φθάνοντας τις 835.000 αεροπορικές θέσεις.

Τα δρομολόγια ξεκινούν με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις κάθε Τετάρτη και Σάββατο, προσφέροντας προς πώληση 13.000 θέσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε νέες συνδέσεις από Αθήνα προς Νάπολη, Σπλιτ και Βρέστη.

Αισιόδοξες εκτιμήσεις

Για το 2024 η Volotea, αναμένει δυναμική ανάπτυξη στην περιοχή, με πρόβλεψη για αύξηση χωρητικότητας κατά 23% σε σύγκριση με το 2023 και κατά 142% σε σύγκριση με το άνοιγμα της Βάσης το 2018, ξεπερνώντας τις 835.000 διαθέσιμες θέσεις.

Η εταιρεία επίσης επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τα δύο αεροσκάφη της στη βάση της Αθήνας, διασφαλίζοντας σταθερή επαγγελματική απασχόληση σε τοπικό επίπεδο, με προσωπικό 80 άμεσων υπαλλήλων και 450 εργαζομένων σε έμμεσες θέσεις εργασίας για τον επόμενο χρόνο.

«Με τη νέα σύνδεση, καλύπτουμε ένα κενό που υπήρχε μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, δίνοντας την ευκαιρία στους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν μια βολική και απολαυστική απόδραση προς τη γοητευτική περιφέρεια Μάρκε από την Αθήνα» δήλωσε η Valeria Rebasti, International Market Director Italy, Greece, Germany & Southeastern Europe της Volotea.

«Από το ερχόμενο καλοκαίρι, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν νέο προορισμό, την Ανκόνα, μια πόλη με ιδιαίτερα όμορφα μέρη να επισκεφθούν και μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων να απολαύσουν» προσέθεσε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις