Κυριακή, 3 Μαρ.
17oC Αθήνα

Youth Pass: Έρχεται η κάρτα με 150 ευρώ που θα λαμβάνουν από φέτος οι 18χρονοι και οι 19χρονοι – Πού θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν

Youth Pass: Έρχεται η κάρτα με 150 ευρώ που θα λαμβάνουν από φέτος οι 18χρονοι και οι 19χρονοι – Πού θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν

Προχωράει η εφαρμογή το Youth Pass για τους 18χρονους και τους 19χρονους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την «Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων, της οικογένειας και της εργασίας – Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις».

Οι νέοι αυτών των ηλικιών, δικαιούχοι του Youth Pass, θα λαμβάνουν από φέτος 150 ευρώ σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα, για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Το Youth Pass θα εκδίδεται μέσω αίτησης που θα υποβάλλεται ψηφιακά μέσα από το vouchers.gov.gr.

Πού θα μπορούν να χρησιμοποιούν την κάρτα

Οι δικαιούχοι θα μπαίνουν στην πλατφόρμα με κωδικούς Taxisnet και θα λαμβάνουν SMS και email με πληροφορίες για την έκδοση και τη χρήση του Youth Pass -το οποίο θα έχει και ημερομηνία λήξης. Ο μοναδικός όρος είναι ότι ο νέοι/ες που θα το διεκδικήσουν οφείλουν να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας. Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Αναλυτικά:

  • Ξενοδοχεία – τουριστικά καταλύματα,
  • Μεταφορές (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια),
  • Ενοικίαση ΙΧ – σκαφών αναψυχής,
  • Θέατρα – σινεμά – συναυλίες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις