Οικονομία

ΑΑΔΕ: Αυξήθηκε ο αριθμός των οφειλετών στην εφορία τον Μάιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν σημαντική αύξηση στον αριθμό των οφειλετών στην εφορία τον Μάιο φέτος, ενώ το νέο ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο για τα δημόσια ταμεία υπερβαίνει τα 2,44 δισ. ευρώ.

Αν και τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη υποχώρησαν στο τέλος του Μαΐου στα 104,8 δισ. ευρώ από 107,7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, ο αριθμός των «κόκκινων» φορολογουμένων αυξήθηκε στους 4.471.762 από 3.687.278 που ήταν πριν από έναν μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ.

Σημειώνεται ότι από τα 104,8 δισ. ευρώ, τα 26,2 δισ. ευρώ θεωρούνται ανεπίδεκτα είσπραξης και το εισπράξιμο ποσό περιορίζεται στα 78,5 δισ. ευρώ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στουρνάρας: H οικονομία έχει μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από το 2022 αλλά οι κίνδυνοι δεν έχουν εξαλειφθεί
Η ελληνική οικονομία είναι σαφώς σε πλεονεκτικότερη θέση απέναντι στη νέα ενεργειακή κρίση σε σχέση με το παρελθόν, υποστήριξε ο Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο liberal.gr.
Γιάννης Στουρνάρας