Χρηστικά

ΑΑΔΕ: Παράταση έως 30 Οκτωβρίου για τις Δηλώσεις Πληροφοριών Συμπληρωματικού Φόρου

Με τη νέα απόφαση, οι επιχειρήσεις αποκτούν επιπλέον χρόνο προσαρμογής, καθώς η υποβολή των δηλώσεων γίνεται για πρώτη φορά
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παράταση έως τις 30 Οκτωβρίου 2026 δίνει η ΑΑΔΕ για την υποβολή των Δηλώσεων Πληροφοριών Συμπληρωματικού Φόρου, γνωστών ως Δηλώσεις GIR, για συγκεκριμένες υπόχρεες οντότητες πολυεθνικών ομίλων.

Η παράταση αφορά οικονομικά έτη που λήγουν έως και τις 31 Μαρτίου 2025 και δίνεται εν όψει της πρώτης εφαρμογής της νέας υποχρέωσης. Η μετάθεση της προθεσμίας αποφασίστηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, με την απόφαση Α.1131/2026.

Η ρύθμιση αφορά υπόχρεες οντότητες που είναι μέλη Ομίλων Πολυεθνικών Επιχειρήσεων και καλούνται να υποβάλουν Δήλωση Πληροφοριών Συμπληρωματικού Φόρου. Με τη νέα απόφαση, οι επιχειρήσεις αυτές αποκτούν επιπλέον χρόνο προσαρμογής, καθώς η υποβολή των δηλώσεων γίνεται για πρώτη φορά.

Έως την ίδια ημερομηνία, δηλαδή έως τις 30 Οκτωβρίου 2026, οι ίδιες υπόχρεες οντότητες μπορούν να υποβάλουν και τη σχετική γνωστοποίηση. Η δυνατότητα αυτή εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο διευκόλυνσης, ώστε οι πολυεθνικοί όμιλοι που εμπίπτουν στην υποχρέωση να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις απαιτούμενες διαδικασίες.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα