Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Άδωνις στο συνέδριο της TUV NORD: Ready for business

Άδωνις στο συνέδριο της TUV NORD: Ready for business

Στις ελληνικές επιχειρήσεις, που με τη μεθοδικότητα και τη σκληρή δουλειά τους οδηγούν τη χώρα και την οικονομία μπροστά, επικεντρώθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα στο συνέδριο ανώτατων στελεχών της εταιρείας TUV NORD.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις επιτυχημένες κινήσεις του κατασκευαστικού ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, του ομίλου Μυτιληναίου, των Ναυπηγείων Σύρου και του ΟΤΕ, κι εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επιχειρηματικό κλίμα, λέγοντας ότι «Είμαστε περισσότερο ώριμοι από ποτέ και έτοιμοι να κάνουμε δουλειές.

Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αναζήτησε κεφάλαια 600 εκατομμυρίων ευρώ από την αγορά, της προσφέρθηκαν όμως τα διπλάσια, 1,2 δισ. ευρώ, με ένα λογικό επιτόκιο.  Όπως είπε: “Πρόκειται για μια ακόμα επιτυχία μετά τον όμιλο Μυτιληναίου, ο οποίος άντλησε 500 εκατ. ευρώ πριν δύο εβδομάδες, ενώ το ομόλογο του ΟΤΕ, της Deutsche Telekom δηλαδή, εξασφάλισε επιτόκιο κάτω του 1%, το οποίο είναι φανταστικό. Παράλληλα, το ελληνικό 10ετές ομόλογο είναι στο 1,5%, κάτι το οποίο είναι θαύμα και κανείς πριν από ένα χρόνο δεν θα το πίστευε. Και η αισιοδοξία έχει επιστρέψει στη χώρα μας.  Έχουμε μία σταθερή Κυβέρνηση, έχουμε καλούς φίλους και έχουμε μία κοινωνία πολύ πιο ώριμη μετά από όλη αυτή την κρίση και όλοι θέλουν να γίνουν μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσουμε μπροστά”.

Στη Σύρο

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην επένδυση που έκανε η ΟΝΕΧ στα Ναυπηγεία Σύρου, λέγοντας: “Θα μοιραστώ μαζί σας κάτι έτσι ώστε να καταλάβετε τον τρόπο με τον οποίο άλλαξε αυτή η χώρα κατά την διάρκεια αυτών των 10 ετών. Πριν δύο μέρες ήμουν στο νησί της Σύρου με τον Αμερικανό πρέσβη για να κάνουμε τα εγκαίνια των ναυπηγείων της Σύρου τα οποία ήταν κλειστά για πάνω από 15 χρόνια.  Τώρα, ήρθε ένας νέος επενδυτής από τις ΗΠΑ, τα ναυπηγεία λειτουργούν θαυμάσια, δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος λόγω της μεγάλης προσέλευσης πελατών εκεί και οι εργάτες είναι πολύ χαρούμενοι.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων, στην ομιλία του ευχαρίστησε τον επενδυτή που ήρθε και αγόρασε τα ναυπηγεία, ευχαρίστησε τους πελάτες, Έλληνες πλοιοκτήτες που ήρθαν στα ναυπηγεία και ευχαρίστησε επίσης και τον Αμερικανό πρέσβη για την βοήθειά του.  Αυτό ήταν μία τεράστια αλλαγή, ένα σωματείο να μην κάνει απεργίες και να μην έρχεται σε αντιπαράθεση αλλά να καταλαβαίνει τον τρόπο με τον οποίο η οικονομία λειτουργεί. Και αυτή είναι η αλλαγή που συνέβη στη χώρα μας κατά τη διάρκεια της κρίσης”.

Αναφορά έκανε ο κ. Γεωργιάδης και στην ανακοίνωση της Στατιστικής Υπηρεσίας για το ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ της Ελλάδας, ο οποίος ειδικά για τους τρεις πρώτους μήνες της νέας διακυβέρνησης «τρέχει» με περίπου 2,3%, σε ετήσια βάση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις