Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Εμπορικά ακίνητα: H κρίση της γερμανικής Pfandbriefbank συμπαρασέρνει τα «ριψοκίνδυνα» ομόλογα

Εμπορικά ακίνητα: H κρίση της γερμανικής Pfandbriefbank συμπαρασέρνει τα «ριψοκίνδυνα» ομόλογα

Η γερμανική τράπεζα Pfandbriefbank (PBB) δέχεται πιέσεις από τις αγορές, καθώς η σημαντική εμπλοκή της εν λόγω τράπεζας με έδρα το Μόναχο στην κατατρεγμένη από την κρίση αμερικανική αγορά εμπορικών ακινήτων προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές.

Η τιμή της μετοχής της υποχώρησε κατά 20% τον Φεβρουάριο, γεγονός που καθιστά τη μετοχή της γερμανικής τράπεζας Pfandbriefbank την πιο αδύναμη μετοχή του δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης SDax αυτόν τον μήνα. Παράλληλα, οι επενδυτές στοιχηματίζουν σε περαιτέρω πτώση της τιμής της μετοχής.

Η αβεβαιότητα μεταξύ των επενδυτών στην αγορά ομολόγων είναι ακόμη πιο έντονη από ό,τι στις μετοχές. Οι τιμές των πιο ριψοκίνδυνων ομολόγων έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 35% τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Διαπραγματεύονται σε λιγότερο από το ήμισυ της ονομαστικής αξίας στην οποία θεωρητικά θα αποπληρώνονταν.

Η πτώση αυτή θεωρείται από την αγορά ως ένδειξη ότι οι επενδυτές θεωρούν ότι η αναδιάρθρωση των ομολόγων της Pfandbriefbank δεν αποκλείεται τουλάχιστον.

Οι απώλειες τιμών στην Pfandbriefbank δεν έχουν ακόμη επηρεάσει την ευρεία αγορά για τα διάφορα τμήματα των τραπεζικών ομολόγων, σύμφωνα με την Handelsblatt.

Αν και οι τιμές έχουν μειωθεί κάπως πρόσφατα και εδώ, οι αποδόσεις και τα ασφάλιστρα κινδύνου έχουν αυξηθεί σε αντάλλαγμα. Σύμφωνα με αναλυτές, ωστόσο, αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι ελπίδες για μείωση των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχουν αναβληθεί κάπως.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις