Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε πίεση ο Nasdaq ενόψει των αποτελεσμάτων της Nvidia – Κέρδη για Dow Jones και S&P

Σε πίεση ο Nasdaq ενόψει των αποτελεσμάτων της Nvidia – Κέρδη για Dow Jones και S&P

Πιέσεις για τον Nasdaq, ενόψει των ανακοινώσεων για αποτελέσματα της Nvidia, ένα από τα μέλη της Magnificent Seven ομάδας, καθώς εκφράζονται φόβοι για αδικαιολόγητα υψηλή αποτίμηση. Ο εν λόγω δείκτης κατέγραψε απώλειες για 3η συνεχή συνεδρίαση.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε 48,44 μονάδες υψηλότερα ή 0,13% έκλεισε στις 38.612,24 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,13% και έκλεισε στις 4.981,80 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,32% στις 15.580,87 μονάδες. Η μετοχή της Nvidia έχει ενισχυθεί σχεδόν κατά 230% τον τελευταίο χρόνο.

Την ίδια ώρα, τα πρακτικά της Fed επιβεβαίωσαν την στάση που διατηρούν οι αξιωματούχοι της, οι οποίοι δεν βιάζονται να μειώσουν τα επιτόκια, ενώ εξέφρασαν τόσο αισιοδοξία όσο και επιφυλακτικότητα σχετικά με τον πληθωρισμό.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν 1% την Τετάρτη, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις μαίνονται στη Μέση Ανατολή και οι έμποροι εκτιμούν σημάδια βραχυπρόθεσμης στενότητας της προσφοράς. Επίσης, οι επενδυτές ανέλυσαν τα πρακτικά της Fed από την τελευταία συνεδρίαση του Ιανουαρίου όπου και πάλι οι αξιωματούχοι εξέφρασαν την επιφυλακτικότητά τους σχετικά με μία γρήγορη μείωση των επιτοκίων, αν και ανέφεραν ότι έχουν πιθανότατα φθάσει στο ανώτατο σημείο τους.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) σημείωσαν άνοδο 87 σεντς, ή 1,13%, για να διαμορφωθούν στα 77,91 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αργό Brent αυξήθηκε κατά 69 σεντς, ή 0,8%, στα 83,03 δολάρια το βαρέλι.

Αγορές Τελευταίες ειδήσεις