Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Αισιόδοξος για την γ’ αξιολόγηση ο Ντάισελμπλουμ – Φρένο όμως στις συλλογικές συμβάσεις

Ντάισελμπλουμ

Αισιόδοξος ότι η γ’ αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους εμφανίστηκε ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε Επιτροπή της Ευρωβουλής. Παράλληλα σημείωσε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα εφαρμοστούν με τη λήξη του προγράμματος ή αμέσως μετά, βάζοντας ουσιαστικό φρένο στα σενάρια για επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων.

Θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά τους επόμενους μήνες και χρόνια. Το Eurogroup έχει ενθαρρύνει την Ελλάδα να επιταχύνει τη δουλειά στις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Ντάισελμπλουμ.

«Η ανεργία υποχωρεί αλλά παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα»

Από την αρχή του τρέχοντος προγράμματος, στόχος ήταν η Ελλάδα να καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της και ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της. Θέλαμε η ανάκαμψη της Ελλάδας να βασίζεται σε ισχυρά θεμέλια.

Όπως έχουμε μάθει μέσα στην κρίση, οι μη ρεαλιστικές υποθέσεις μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ. Παράδειγμα είναι η ανεργία στην Ελλάδα, που βρίσκεται στο 21%, σημείωσε.

Η ανεργία υποχωρεί αλλά παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα και απαιτούνται δράσεις, τόνισε, συμπληρώνοντας πως η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες να δημιουργήσει περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις για την αγορά εργασίας, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι από τη μια πλευρά της εξίσωσης είναι τα εργασιακά δικαιώματα και από την άλλη η ανάγκη διασφάλισης μιας σχετικής ευελιξίας ώστε να παραμείνει ελκυστική.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις