Συμβαίνει τώρα:
Οικονομία

Ακόμα πιο εξαρτημένες οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο

Αυξήθηκε, τον Οκτώβριο, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα του ευρωσυστήματος, η οποία περιλαμβάνει τον απευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον δανεισμό από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών αυξήθηκε τον Οκτώβριο στα 13,2 δισ. ευρώ από 12,2 δισ. ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Αυτή η εξέλιξη αντανακλά την αύξηση του δανεισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων από την ΕΚΤ στα 9,65 δισ. ευρώ από 8,66 δισ.ευρώ. Αντίθετα, ο δανεισμός από τον μηχανισμό ELA παρέμεινει σχεδόν αμετάβλητος στα 3,56 δισ. ευρώ από 3,5 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023
Κομβικός όρος για να συνεχιστεί η καταβολή είναι ο δικαιούχος να έχει καταθέσει εμπρόθεσμα αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή, αλλιώς η επιδότηση διακόπτεται αυτοδίκαια
Επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.
Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση ενός μήνα στις επιχειρήσεις για την ολοκλήρωση εκκρεμοτήτων στο ΓΕΜΗ
Έως τις 31 Ιανουαρίου 2026 παρατείνεται η προθεσμία για την εγγραφή επιχειρήσεων στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο, καθώς και για την ολοκλήρωση ή διόρθωση εκκρεμών καταχωρήσεων και στοιχείων
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος