Οικονομία

Ακόμα πιο εξαρτημένες οι ελληνικές τράπεζες από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο

Αυξήθηκε, τον Οκτώβριο, η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τη ρευστότητα του ευρωσυστήματος, η οποία περιλαμβάνει τον απευθείας δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον δανεισμό από τον Μηχανισμό Έκτακτης Ρευστότητας (ELA).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, η συνολική εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών αυξήθηκε τον Οκτώβριο στα 13,2 δισ. ευρώ από 12,2 δισ. ευρώ που ήταν τον Σεπτέμβριο.

Αυτή η εξέλιξη αντανακλά την αύξηση του δανεισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων από την ΕΚΤ στα 9,65 δισ. ευρώ από 8,66 δισ.ευρώ. Αντίθετα, ο δανεισμός από τον μηχανισμό ELA παρέμεινει σχεδόν αμετάβλητος στα 3,56 δισ. ευρώ από 3,5 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Έρχεται νέο κύμα προγραμμάτων κατάρτισης και απασχόλησης με αιχμή νέους, γυναίκες και μεγάλης ηλικίας ανέργους από τη ΔΥΠΑ
Στο τραπέζι ενδέχεται να πέσει και το ενδεχόμενο μίας στενότερης σύνδεσης των προγραμμάτων κατάρτισης με την πρακτική άσκηση – απασχόληση σε επιχειρήσεις με επιδότηση από το κράτος
Large group of business people waiting for a job interview. 2