Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Αλεξιάδης: Έχουν μειωθεί τα ληξιπρόθεσμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Το ότι αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα ανέφερε στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης επικαλούμενος τα στοιχεία εσόδων των τελευταίων περιόδων, αναγνωρίζοντας παράλληλα τα προβλήματα των πολιτών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, απαντώντας στην κριτική της Αντιπολίτευσης ανέφερε  για την πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, σε βάση οκταμήνου, η συνολική μεταβολή για το 2016 είναι 5.170.818.402 ευρώ, μειωμένη κατά 18% από τη συνολική μεταβολή για το αντίστοιχο οκτάμηνο του 2015. Όταν το αντίστοιχο οκτάμηνο το 2014, «χρονιά του success story» για την τότε Κυβέρνηση Σαμαρά τα ληξιπρόθεσμα ήταν 7,2 δις και το 2015, χρονιά των capital controls, ήταν 6,3 δις ευρώ. Σήμερα, είπε ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης είμαστε στο ίδιο επίπεδο με το 2013.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επίσης ανέφερε και τα  προσωρινά στοιχεία του Σεπτεμβρίου που δείχνουν ότι «για το μήνα Σεπτέμβριο είμαστε πολύ πιο πάνω από το στόχο» σε έσοδα του δημοσίου. Ειδικότερα, ανέφερε ότι ο στόχος ήταν 4,7 δις ευρώ, οι εισπράξεις είναι 5,512 δις ευρώ. Σε επίπεδο εννεαμήνου, από 35,9 δις που ήταν ο στόχος, είμαστε κατά 1,4 δις πάνω από αυτόν, με εισπράξεις 37,29 δισ. Δηλαδή είμαστε περίπου 300 εκατομμύρια πάνω από το στόχο στις επιστροφές.
Μάλιστα, ο κ. Αλεξιάδης επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως μας κατηγορούν για φορομπήχτη και φοροεισπράκτορα, όταν εκείνοι πήραν τον φόρο στα ακίνητα στα 600 εκατομμύρια το χρόνο και τον πήγαν στα 3,4 δις, μάλλον.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε