Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αλλάζει η διοίκηση της ΔΕΠΑ

ΔΕΠΑ διοίκηση

Σε αλλαγή της διοίκησης της ΔΕΠΑ (πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο) προχωράει το υπουργείο Περιβάλλοντος, έχοντας την σύμφωνη γνώμη των ΕΛΠΕ που κατέχει το 35% των μετοχών της επιχείρησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα αποχωρήσει ο Διευθύνων Σύμβουλος Θ. Κιτσάκος και στην θέση του θα τοποθετηθεί ο Δημ.Τζώρτζης ο οποίος διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα στον τομέα των δικτύων και τηλεπικοινωνιών καθώς και στην δημόσια διοίκηση. Πρόεδρος αναλαμβάνει ο επίσης προερχόμενος από τον ιδιωτικό τομέα Βελισσάριος Δότσης, με θητεία επίσης στο Enterprise Greece, αντικαθιστώντας τον νυν πρόεδρο Γ. Σπανούδη.

Σήμερα όπως αναφέρουν οι πληροφορίες σήμερα θα περάσουν από συνέντευξη και πιθανότητα αύριο θα συγκληθεί από το ΤΑΙΠΕΔ έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αλλαγές.

Η νέα διοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει ένα εκτεταμένο φάσμα θεμάτων όπως τα διεθνή έργα και υποδομές (ΙGB, πλωτός σταθμός LNG στην Αλεξανδρούπολη κλπ.),οι εξελίξεις στο μέτωπο της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και ο ρόλος της ΔΕΠΑ στη λιανική αερίου, αλλά και τα χρέη της Εταιρείας Λιπασμάτων ELFE και της ΕΒΖ.

Οι πληροφορίες για το «διαζύγιο», απομένει να δούμε αν είναι κοινή συναινέσει, αναφέρουν ότι υπήρχε διαφορά προσέγγισης σε μία σειρά από ζητήματα, μετά της διοίκησης και του υπουργείου σε θέμα, όπως η αδυναμία χάραξης κοινής γραμμής και στρατηγικής για τη μείωση της μονοπωλιακής θέσης της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά , αλλά και άλλα ζητήματα στρατηγικής.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις