Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Άμεσες συναλλαγές δίνοντας μόνο το facebook των επαφών σου!

Άμεσες συναλλαγές δίνοντας μόνο το facebook των επαφών σου!

Στην εποχή που η τεχνολογία αποτελεί τον «κινητήριο μοχλό» για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ακόμη και μέσα στα smartphones που έχει στην τσέπη της η πλειονότητα των χρηστών κινητής τηλεφωνίας, οι τράπεζες καλούνται να αντιδράσουν με ταχεία προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα παγκοσμίως.

Και για καλή μας τύχη, παρά την κρίση που ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές τράπεζες δε μένουν πίσω από τις εξελίξεις. Αντίθετα, προσαρμόζονται ταχύτατα στη σύγχρονη πραγματικότητα, προωθώντας συνεχώς τη χρήση της τεχνολογίας στις υπηρεσίες τους και αξιοποιώντας στο έπακρο τις καινοτόμες δυνατότητες που προσφέρει η νέα ψηφιακή εποχή.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεχούς ενημέρωσης και ανανέωσης των υπηρεσιών τους, όλες οι μεγάλες ελληνικές τράπεζες διαθέτουν «πλούσιες» εφαρμογές ηλεκτρονικής τραπεζικής, τόσο για χρήση μέσω υπολογιστών, όσο και μέσω των κινητών τηλεφώνων. To mobile banking αποτελεί δε τη σήμερον ημέρα την αιχμή του δόρατος στην ανάπτυξη νέων υπηρεσιών και την παροχή «εργαλείων» προς τους καταναλωτές, αλλά και τη «λεωφόρο» προς τη νέα εποχή της τραπεζικής, όπως αυτή εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί τα επόμενα χρόνια.

Η γρήγορη, εν κινήσει, χωρίς ωράριο e – τραπεζική αποτελεί πλέον πραγματικότητα για όλο και περισσότερους καταναλωτές, με την κρίση και τα capital controls να έχουν δώσει σημαντική ώθηση στη χρήση τέτοιων υπηρεσιών. Και βέβαια, η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει διαδραματίσει το δικό της ρόλο σε αυτή την αλλαγή σκηνικού, αφού η χρήση του mobile banking καθίσταται όλο και πιο εύκολη, μέρα με την ημέρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της έξυπνης και πλήρους αξιοποίησης των σχετικών δυνατοτήτων αποτελεί η σχετική πλατφόρμα της Alpha Bank, η οποία εμπλουτίζει διαρκώς την γκάμα των υπηρεσιών του Alpha Mobile Banking. Μέσω της σχετικής εφαρμογής οι πελάτες της Alpha Bank μπορούν να πραγματοποιήσουν τις τραπεζικές συναλλαγές με μεγάλη ευκολία και ύψιστη ασφάλεια, έχοντας ουσιαστικά μια ολόκληρη τράπεζα συγκεντρωμένη στα δάχτυλά τους. Και αυτό δε μπορεί κανείς να πει ότι αποτελεί ευφημισμό, αφού μία από τις πλέον εξελιγμένες επιλογές που προσφέρει πλέον το Alpha Mobile Banking είναι ακριβώς η είσοδος στην υπηρεσία (login) με το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη, σε όσες συσκευές διαθέτουν τη σχετική δυνατότητα. Η ταχύτητα είναι πρωτόγνωρη και ο χρόνος που απαιτείται για να «διαβάσει» ο αισθητήρας του smartphone το δακτυλικό αποτύπωμα είναι μηδαμινός, προσφέροντας στο χρήστη άμεση πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό και παρέχοντάς του μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που μπορεί να απολαύσει και στο γκισέ της τράπεζας. Παράλληλα, η χρήση του δακτυλικού αποτυπώματος (fingerprint) ενισχύει ακόμη περισσότερο το επίπεδο της ασφάλειας, αφού αυτό είναι μοναδικό για κάθε άνθρωπο και δεν μπορεί να «αντιγραφεί» ή να υποκλαπεί τόσο απλά όσο ένας κωδικός.

Από την άλλη, η ανανεωμένη εφαρμογή του Alpha Mobile Banking δεν παραβλέπει και όσους χρήστες της υπηρεσίας δεν διαθέτουν συσκευή με τη συγκεκριμένη δυνατότητα. Πλέον, και αυτοί θα μπορούν να συνδέονται ευκολότερα και ταχύτερα στην υπηρεσία μέσω του κινητού τους, επιλέγοντας τη δημιουργία ενός 4ψήφιου κωδικού εισόδου. Και βέβαια, οι κωδικοί της υπηρεσίας Alpha Web Banking (Κωδικός Συνδρομητή και Μυστικός Κωδικός) παραμένουν οι ίδιοι και για τη σύνδεση του χρήστη στην υπηρεσία Alpha Mobile Banking, ακόμη κι αν κάποιος έχει ορίσει δακτυλικό αποτύπωμα ή 4ψήφιο ΡΙΝ για την είσοδό του από κάποια συσκευή.

«Παιχνιδάκι» η αποστολή και λήψη χρημάτων

Η εξέλιξη της εφαρμογής Alpha Mobile Banking δεν σταματά όμως μόνο στην ασφάλεια, αλλά κινείται συνεχώς και προς τη διεύρυνση των υπηρεσιών που προσφέρει. Στο πλαίσιο της καινοτόμας τραπεζικής, η Alpha Bank παρέχει λοιπόν τη νέα δυνατότητα Alpha Quick Transfer. Μέσω αυτής είναι εφικτή η άμεση μεταφορά χρημάτων, εντός της Alpha Bank, χρησιμοποιώντας μόνο τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου ή το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ακόμη και το λογαριασμό Facebook κάποιου πελάτη της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, με το Alpha Quick Transfer, ο χρήστης μπορεί να αποστείλει άμεσα ή ακόμη και να ζητήσει τη λήψη ποσών έως 500 ευρώ ημερησίως και ανά συναλλαγή (με όριο τις 15 συναλλαγές ανά ημέρα) από και προς τις επαφές του κινητού του που διατηρούν λογαριασμό στην Alpha Bank. Και μάλιστα, χωρίς να χρειάζεται τον IBAN του λογαριασμού τους, αλλά γνωρίζοντας μόνο το προφίλ τους στο Facebook, τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου ή το e-mail τους. Επιπλέον, ο «αιτών» τη μεταφορά χρημάτων μπορεί να συνοδεύσει την αποστολή ή το αίτημα για λήψη κάποιου ποσού τόσο με μήνυμα, όσο και με φωτογραφία από το κινητό του, πάλι για κινήσεις εντός Alpha Bank.

Οι ευκολίες του Alpha Quick Transfer δε σταματούν όμως εκεί, αφού ο χρήστης της υπηρεσίας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε άμεση μεταφορά χρημάτων ή να αιτηθεί τη λήψη ποσών από και προς τις επαφές του κινητού του που διατηρούν λογαριασμό σε άλλες τράπεζες στην Ελλάδα, οι οποίες συμμετέχουν στο σύστημα IRIS online payments, γνωρίζοντας μόνο τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου. Και σε αυτή την περίπτωση τα όρια για τις σχετικές κινήσεις είναι έως 500 ευρώ ημερησίως και ανά συναλλαγή, πάντα με όριο τις 15 συναλλαγές ανά ημέρα. Παράλληλα, ο πελάτης που θα χρησιμοποιήσει την υπηρεσία ενημερώνεται μέσω SMS κάθε φορά που κάποιος ζητεί να λάβει οποιοδήποτε ποσό από αυτόν.

Και τέλος, ως «κερασάκι στην τούρτα», το Alpha Quick Transfer επιτρέπει και πληρωμές προς επαγγελματίες και επιχειρήσεις που έχουν εγγραφεί στο σύστημα IRIS online payments, χρησιμοποιώντας απλά τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου ή τον ΑΦΜ τους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε