Οικονομία

Αμφιβολίες Κρούγκμαν για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας

Ο διάσημος οικονομολόγος και κάτοχος του βραβείου Νόμπελ...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολ Κρούγκμαν εξέφρασε αμφιβολίες για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ενώ τονίζει πως συνεχίζει να πιστεύει ότι υπάρχουν ακόμη 50-50% πιθανότητες η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη.

 

«Παρά τις τεράστιες θυσίες της, αυτό που θα καταφέρει η Ελλάδα τα επόμενα πέντε χρόνια είναι να αυξήσει το χρέος της από το 115% στο 140% του ΑΕΠ της», ανέφερε ο κ. Κρούγκμαν στο Οικονομικό Φόρουμ της Ελβετίας και συμπλήρωσε: «Για κάποιο λόγο, θα πρέπει να πιστέψουμε ότι η Ελλάδα θα αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στις αγορές έως το 2015 και όλα θα γίνουν καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς, πως θα λειτουργήσει αυτό.

 

Επιπλέον, ο κορυφαίος Γερμανός οικονομολόγος και σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης, Χανς-Βέρνερ Σιν, εξέφρασε και αυτός τις αμφιβολίες του για το ελληνικό πρόγραμμα περικοπών. «Οι πολιτικοί θέλουν να κάνουν τη χώρα ανταγωνιστική και πάλι μέσω της εξοικονόμησης. Όμως αυτή η λύση θα οδηγήσει την Ελλάδα προς έναν εμφύλιο πόλεμο. Αυτή η λύση δεν οδηγεί πουθενά».

 

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα