Οικονομία

Αναβάθμιση” της Ελλάδας από τον οίκο Standar & Poor’s

Από ''θετική'' σε ''σταθερή'' αναβάθμισε ο οίκος Standar & Poor's την προοπτική του ελληνικού αξιόχρεου. Ο οίκος επιβεβαίωσε το Β-/Β μακροπρόθεσμο και βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα. 

«Πιστεύουμε ότι η ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης, μαζί με τις νομοθετημένες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να μειώσει το χρέος της γενικής κυβέρνησής της προς το ΑΕΠ και το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους έως το 2020», σημειώνει ο οίκος.

«Οι θετικές προοπτικές υποδηλώνουν την άποψή μας ότι τους επόμενους 12 μήνες υπάρχει τουλάχιστον μία στις τρεις πιθανότητες να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε το αξιόχρεο», προσθέτει. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Η Εθνική Ασφαλιστική αποκτά πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των εταιρειών Elysee
Πρόκειται για μία στρατηγική επένδυση που λειτουργεί συμπληρωματικά προς τα υπάρχοντα δίκτυα συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής και προσθέτει δυναμική και συνέργειες στο συνολικό μοντέλο διανομής της
Το λογότυπο της Εθνικής Ασφαλιστικής