Στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ ενισχύθηκε έως τα 1,3716 δολ.
Η υποχώρηση του δολαρίου σήμερα αποδίδεται στην απροσδόκητη μείωση, κατά 0,8%, που κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Η επίδοση αυτή, η οποία είναι η χειρότερη από τον Μάιο του 2009, αποδίδεται εν πολλοίς στο σφοδρό και πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 7 εκατ. ευρώ τα οποία στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 7,68% από 7,57% που ήταν χθες , με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,68% να διαμορφωθεί στο 6% από 5,90% που έκλεισε χθες.
Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο στο χρόνο διαμορφώθηκε στο 0,548% από 0,547% χθες, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,469%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε το 0,386% από 0,387%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,287% από 0,288% ενώ στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,226%.
