Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ

Άνοδος του δολαρίου έναντι του ευρώ

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3448 δολάρια.

Αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκηςέκλεισε στο το επίπεδο των 1,3586 δολαρίων. Ωστόσο στη διάρκεια της ημέρας το ευρώ υποχώρησε μέχρι το επίπεδο των 1,3415 δολαρίων. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στο 1,3503 δολάρια.

Ο κίνδυνος να διολισθήσει η παγκόσμια οικονομία σε φάση ύφεσης προκάλεσε σήμερα πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα στρέφοντας για μια ακόμη φορά τους επενδυτές στην ασφάλεια του δολαρίου.

Είναι ενδεικτικό ότι τα μηνύματα δεν ήταν σήμερα ενθαρρυντικά για τις προοπτικές ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας τόσο από την Ε.Ε όσο και από τις ΗΠΑ. Και τούτο γιατί στην μεγαλύτερη οικονομία της Ε.Ε την Γερμανία, οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν τον Αύγουστο πολύ περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ταυτοχρόνως στις ΗΠΑ τον ίδιο μήνα η καταναλωτική δαπάνη εμφάνισε ανησυχητική επιβράδυνση.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο ΗΔΑΤ δεν υπήρξαν και σήμερα συναλλαγές.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ το περιθώριο στο κλείσιμο της αγοράς διευρύνθηκε ελαφρώς στο 16,06% από 15,96% χθες, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς να διατηρείται στο 17,94% έναντι 1,88% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες σημείωσαν μικρή άνοδο. Ενδεικτικά, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,08% από 2,06%, στη διάρκεια των 9 μηνών αυξήθηκε στο 1,91% από 1,89%, στο εξάμηνο κυμαίνονταν στο 1,75% από 1,73%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 1,55% από 1,53% ενώ ο μήνας παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,35%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε