Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για αλλαγές στις συντάξεις

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για αλλαγές στις συντάξεις

Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στον σωστό δρόμο αλλά υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, τονίζει στην γερμανική Die Welt ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις, που τονίζει συνεχώς πως περιμένει τα νέα μέτρα για τις συντάξεις.

Στη συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα ο Βάλντις Ντομπρόφσκις αναγνωρίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, εξηγεί γιατί αργεί η πρώτη αξιολόγηση, ”εύχεται” την παραμονή του ΔΝΤ αλλά δεν κρύβει την ανυπομονησία του για τις συντάξεις.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν αποφεύγει να χρησιμοποιήσει την λέξη ”μειώσεις” προτιμώντας τις ”μεταρρυθμίσεις” στο συνταξιοδοτικό.
”Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στον σωστό δρόμο. Υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση πως θα διατηρήσει το πρόγραμμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν και η πρώτη αξιολόγηση ήταν προγραμματισμένη για το φθινόπωρο, τώρα θα ξεκινήσει στις αρχές του 2016.
Για τις μεταρρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό η Ελλάδα μένει προσηλωμένη στη δέσμευσή της, τα μέτρα πρέπει να υλοποιηθούν.
Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα, συμβάλλοντας και οικονομικά. Ωστόσο η απόφαση θα ληφθεί από το ίδιο το ΔΝΤ”.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε