Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Απαντά σήμερα ο ΣΕΒ στην σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλ. Τσίπρας

Απαντά σήμερα ο ΣΕΒ στην σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλ. Τσίπρας

Ο μήνας του μέλιτος ανάμεσα σε ΣΕΒ και κυβέρνηση μάλλον ανήκει στο παρελθόν. Χθες ο πρωθυπουργός σήκωσε το γάντι και επιτέθηκε με σφοδρότητα στην ηγεσία του Συνδέσμου αναφορικά με τις θέσεις του για τις περικοπές των συντάξεων και σήμερα αναμένεται να υπάρξει απάντηση του ΣΕΒ σε συνέντευξη που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι.

Ο Αλ. Τσίπρας από του βήματος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΕΒ και την ηγεσία του. Εγκάλεσε την ηγεσία του για «αμιγώς πολιτικά κίνητρα» τα οποία «δεν έχουν καμία σχέση με τις ειλικρινείς αγωνίες τόσο του επιχειρηματικού κόσμου όσο και της ελληνικής κοινωνίας». Μάλιστα εξέφρασε την απορία για το ποιους εκπροσωπεί ο ΣΕΒ;
Κατά τον ίδιο, αυτό αποδείχθηκε «και από την πρόσφατη έκθεση του, στην οποία ουσιαστικά επιχειρεί να παρέμβει στη δημόσια συζήτηση για τα μέτρα του 19 και του 20 δίνοντας σήμα αναγκαιότητας εφαρμογής τους, ανεξάρτητα από το αν πιάνουμε τους στόχους ή όχι».
Ταύτισε μάλιστα την παρέμβαση του ΣΕΒ με την Ν.Δ, τονίζοντας:
«Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός, ότι ο ΣΕΒ έρχεται σχεδόν πάντα να υπερθεματίσει για κάθε αντικοινωνικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο, εν προκειμένω για τη περικοπή συντάξεων. Σπεύδοντας τούτη τη φορά να υπερασπιστεί και τη θέση που δημόσια διατύπωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, επιπλήττοντας μάλιστα και τον Επίτροπο Μοσκοβισί που μίλησε για μη ανελαστικές υποχρεώσεις που μπορούμε να επανεξετάσουμε όταν έρθει η ώρα».
Ο πρωθυπουργός μάλιστα κάλεσε την ηγεσία του ΣΕΒ «να πάψει να εκτίθεται».
Να σημειωθεί ότι ο ΣΕΒ σε πρόσφατη έκθεσή του είχε εκφραστεί ανοικτά υπέρ των μειώσεων σε συντάξεις και αφορολόγητο προκειμένου να δημιουργηθεί η δυνατότητα να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην σημερινή προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του ΣΕΒ, θα υπάρξει απάντηση από την ηγεσία του Συνδέσμου και απομένει να δούμε αν θα σηκωθούν ακόμη περισσότερο οι τόνοι της αντιπαράθεσης ή θα δοθεί μία τυπική απάντηση.

Του Θανάση Παπαδή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις