Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Απεργία τριών εβδομάδων στον ΟΤΕ

Απεργία τριών εβδομάδων στον ΟΤΕ

Την αντίδραση της διοίκησης του ΟΤΕ προκάλεσε η απεργία τριών εβδομάδων που προκήρυξε η ΟΜΕ – ΟΤΕ μέσα στις γιορτές.

Όπως αναφέρει σχετικά με την απεργία διάρκειας τριών εβδομάδων που προκήρυξε η συνδικαλιστική οργάνωση του ΟΤΕ, η παρούσα διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ορίστηκε στις 26/11.

Η πρώτη συνάντηση της νέας διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη Διοίκηση του ΟΤΕ για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 5/12.

Μετά από 6 μόλις εργάσιμες ημέρες από την πρώτη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΤΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ κήρυξε απεργία διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω της εορταστικής περιόδου.

Τονίζει ακόμα ότι η διοίκηση του ΟΤΕ θεωρεί την απεργία παράνομη και καταχρηστική καθώς όπως αναφέρουν, έχει αδικαιολόγητα μεγάλη διάρκεια τριών ολόκληρων εβδομάδων και μάλιστα μέσα στις γιορτές και δεν προηγήθηκε πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο πριν την κήρυξή της.

Λένε επίσης ότι μετά την προκήρυξη της απεργίας, η ΟΜΕ-ΟΤΕ κάλεσε την εταιρεία σε διάλογο και χαρακτηρίζουν την πρόσκληση αυτή προσχηματική καθώς η πρόσκληση σε διάλογο προηγείται της κήρυξης της απεργίας.

Τονίζουν ότι στην πρόσκληση της εταιρείας να αναστείλει η ΟΜΕ-ΟΤΕ την απεργία και να προσέλθει σε καλόπιστη και ουσιαστική διαπραγμάτευση για την ΣΣΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν ανταποκρίθηκε και προσθέτουν ότι είναι προφανές ότι η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν είχε την πρόθεση να συζητήσει ουσιαστικά, αλλά να προσδώσει επίφαση νομιμότητας στην παράνομη και καταχρηστική απεργία της.

Όσο, για το θέμα των 8 φυλάκων, ο ΟΤΕ διευκρινίζει τα εξής:

Το μεγαλύτερο μέρος του έργου της φυσικής φύλαξης των εγκαταστάσεων και υποδομών του Ομίλου ΟΤΕ επί σειρά ετών υλοποιούνταν από εξωτερικούς συνεργάτες. Από τις αρχές του 2019, ανατέθηκε σε εξωτερικούς συνεργάτες και το εναπομείναν τμήμα του εν λόγω έργου και το αντικείμενο της φυσικής φύλαξης καταργήθηκε με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2019, γεγονός για το οποίο η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι φύλακες ενημερώθηκαν άμεσα.

Για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες φύλαξης που εξακολουθούσαν να απασχολούνται στον ΟΤΕ ελήφθη ειδική μέριμνα:
ενισχυμένο κίνητρο αποχώρησης που ισοδυναμούσε με καθαρούς μισθούς 4 έως 8 ετών (έως 270.000 ευρώ μικτά).
εξασφάλιση εργασίας σε εξωτερικούς συνεργάτες υπηρεσιών φύλαξης για τουλάχιστον 3 χρόνια.
κάλυψη των εξόδων εκπαίδευσης για την απόκτηση άδειας security.

Η συντριπτική πλειονότητα (66 επί συνόλου 74 εργαζομένων) συμμετείχε στο πρόγραμμα και έλαβε τα ελκυστικότατα κίνητρα που προσφέρθηκαν. Οκτώ φύλακες δεν έχουν αποδεχθεί τα κίνητρα, και η σύμβασή τους θα λυθεί στις 31/12.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ χρησιμοποιεί τους 8 φύλακες, για να μην προσέλθει στο διάλογο για την κατάρτιση ΣΣΕ. Στόχος της Ομοσπονδίας, είναι να διοικεί εκείνη την εταιρεία και να αποφασίζει για την οργάνωση και τη λειτουργία της.

Η εταιρεία επιφυλάσσεται να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της προς όφελος των εργαζομένων, των πελατών και όλων των ενδιαφερομένων μερών.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις