Οικονομία

Από την Πρωτομαγιά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο

Κατατέθηκε τροπολογία με την οποία ανοίγει ο "δρόμος" για να βγαίνουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακίνητα πολιτών που έχουν χρέη στο Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την τροπολογία είχε προαναγγείλει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την πρώτη ημέρα επεξεργασίας του Πολυνομοσχεδίου στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.

Σύμφωνα με την τροπολογία, θα μπορεί να βγαίνουν σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κινητά και ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου, όπως γίνεται με οφειλές σε τράπεζες.

Από την 1η Μαίου λοιπόν θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά όλοι οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο, ενώ από τις 21 Φεβρουαρίου όλοι οι πλειστηριασμοί για χρέη προς τις τράπεζες.

Παράλληλα ο οφειλέτης θα ενημερώνεται για τον πλειστηριασμό 40 μέρες πριν, ενώ μέχρι τώρα ο χρόνος ενημέρωσης ήταν 3 με 20 μέρες πριν.

Ολόκληρη η τροπολογία εδώ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
To AI δεν αντικαθιστά τον άνθρωπο-Επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που δημιουργείται αξία
Θα αυτοματοποιήσει τελικά το ΑΙ όλες τις διαδικασίες; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αξιοποιήσει κανείς τα δεδομένα που μας δίνει η Τεχνητή Νοημοσύνη; Πρόκειται να αλλάξει ο ρόλος του ανθρώπου μέσα στις επιχειρήσεις;
To AI δεν αντικαθιστά τον άνθρωπο-Επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που δημιουργείται αξία
Ακρίβεια: Γιατί η πτώση τιμών 0,47% δεν σημαίνει χαμηλότερο κόστος ζωής
Η αποκλιμάκωση περιορίζεται στο οργανωμένο λιανεμπόριο και προέρχεται από συγκεκριμένες κατηγορίες, ενώ ενοίκια, ενέργεια και υπηρεσίες εξακολουθούν να πιέζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό
Στιγμιότυπο από σούπερ μάρκετ 
(Φωτογραφία αρχείου: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ