Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποδείξεις: Της… κάρτας γίνεται!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η κυβέρνηση έκανε μια ανακοίνωση και… καθάρισε. Για να έχουν αφορολόγητο όριο και να γλιτώσουν φόρο μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να συγκεντρώσουν το 10% του εισοδήματός τους μέσω πληρωμών που θα γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω τράπεζας ή πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας δηλαδή.

Βέβαια υπάρχουν η κυβέρνηση … ξέχασε να διευκρινίσει κάτι. Το ποιες συναλλαγές είναι αυτές που χτίζουν το αφορολόγητο. Ποιες είναι οι αποδείξεις που πρέπει να “κυνηγάνε” δηλαδή οι φορολογούμενοι. Σίγουρα μιλάμε για ενοίκια, ιατρικά έξοδα, αγορές ΙΧ και οικογενειακές δαπάνες, όμως ειδικά αυτό το τελευταίο είναι κάπως… φλου.
Οι αποδείξεις του super market για παράδειγμα που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των δαπανών του νοικοκυριού, τα καύσιμα και άλλα καθημερινά έξοδα θα μετράνε;
Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει ακόμη.
Ένα ακόμη μεγάλο θέμα είναι το ποια καταστήματα έχουν το σχετικό μηχάνημα. Δέχονται κάρτες τα καφέ ή τα εστιατόρια; Έχουν ανάλογα μηχανήματα οι διανομής φαγητού ή καφέ; Μάλλον όχι ή τουλάχιστον όχι όλοι. Το ίδιο ισχύει και για τα περίπτερα ή τα παντοπωλεία στις συνοικίες…
Όλοι αυτοί δεν πρέπει με κάποιο τρόπο να υποχρεωθούν άμεσα να αποκτήσουν μηχανήματα; Θα υπάρξουν πρόστιμα;
Πόσος καιρός θα χαθεί με τους πολίτες να μην γνωρίζουν ποιες συναλλαγές πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά με κάρτα;
Εδώ και πάλι η κυβέρνηση έχει να δώσει μια … φλου απάντηση. Περί τα τέλη του μήνα θα υπάρξουν οι σχετικές διευκρινίσεις… Θα χαθεί δηλαδή τουλάχιστον ένας μήνας.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε