Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκάλυψη σοκ! Σε πέντε χρόνια χάθηκε ΦΠΑ 37,2 δισ. ευρώ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

“Φτερά” έκαναν από τα δημόσια ταμεία 37,2 δισ. ευρώ από τη μη απόδοση ΦΠΑ κατά τα χρόνια από το 2010 ως το 2015. Ειδικότερα, πέρυσι η απώλεια ανήλθε σε 5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά κατατέθηκαν στη Βουλή κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης προς τον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο Αναπληρωτής υπουργός, απαντώντας, ανέφερε πως τον τελευταίο χρόνο υπήρξαν αποτελεσματικές προσπάθειες για την είσπραξη του ΦΠΑ. Όμως, δήλωσε πως δεν είναι ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα και τόνισε ότι με το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα θα κατατεθεί ρύθμιση για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών των επιχειρήσεων με το TAXIS.

Μάλιστα, ανέφερε ότι τεχνικά οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διαβεβαιώσει ότι είναι έτοιμες σε επίπεδο ηλεκτρονικών εφαρμογών και δυνατότητας εξυπηρέτησης εκατομμυρίων συναλλαγών την ημέρα.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης πρόσθεσε ότι η σύνδεση των ταμειακών μηχανών θα γίνει σταδιακά τόσο με κριτήριο επαγγελματικό όσο και γεωγραφικά, ενώ θα προηγηθούν επαγγέλματα και περιοχές όπου τα στοιχεία δείχνουν πως η φοροδιαφυγή είναι η μεγαλύτερη.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε