Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αποκλείονται stress tests και “κούρεμα” καταθέσεων

Αποκλείονται stress tests και “κούρεμα” καταθέσεων

Ενα μονολεκτικό και κατηγορηματικό όχι ήταν η απάντηση από αρμόδια πηγή της Τράπεζας της Ελλάδος στην ερώτηση του newsit.gr αν πρόκειται να περάσουν από stress test και το 2016 οι ελληνικές τράπεζες. Που σημαίνει ότι σίγουρα για το 20126 γλιτώσαμε από το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Η απάντηση απομακρύνει το φόβο που δημιουργήθηκε χθες ύστερα από τη φήμη ότι οι ελληνικές τράπεζες θα δοκιμαστούν και από τα φετινά stress test που θα περάσουν οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες. Η φήμη είχε κυκλοφορήσει με αφορμή την επίσκεψη στην Ελλάδα της Ντανιέλ Νουί που είναι επικεφαλής της εποπτικής υπηρεσίας της ΕΚΤ για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα.

Η φήμη αυτή μαζί με το θόρυβο για εκλογές ήταν οι δύο μεγάλες αιτίες για τη ¨μαύρη¨ Δευτέρα στο Χρηματιστήριο.
Κι΄ αυτό γιατί τυχόν stress tests αναζωπυρώνουν το φόβο για νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, κάτι που δεν επιθυμούν οι επενδυτές. Όμως, ο μεγαλύτερος φόβος προήλθε από το νέο κανονισμό που προβλέπει πως σε περίπτωση ανακεφαλαιοποίησης συμμετέχουν και οι καταθέτες, οπότε δεν αποκλειόταν ¨κούρεμα¨ καταθέσεων αν τα stress tests έδειχναν ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε