Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Αποθέωση Ντομπρόβσκις για την Ελλάδα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ηχηρό μήνυμα προς τους πιστωτές της Ελλάδας να «οικοδομήσουν εμπιστοσύνη» προς την χώρα έστειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Μάλιστα δεν δίστασε να δηλώσει πως η χώρα έχει τη δυνατότητα να επιστρέψει στις αγορές μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Όπως αναφέρει ο Βάλντις Ντομπρόβσκις στο Politico, θεωρεί αχρείαστη την απαισιοδοξία του ΔΝΤ και υποστηρίζει ότι «όταν τελειώσουμε με αυτό το πρόγραμμα, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες από τις αγορές».

«Αν παρατηρήσει κανείς τις δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας, βλέπει ότι αποδίδει, στην πραγματικότητα υπεραποδίδει ως προς τους στόχους» ανέφερε ακόμη, επικαλούμενος το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα του 4,2% του ΑΕΠ το 2016, όταν οι προβλέψεις ήταν 8 φορές χαμηλότερες από αυτό.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα θα πετύχει 1,75% πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και 3,5% την επόμενη χρονιά» συμπλήρωσε ο Ντομπρόβσκις και μάλιστα κάλεσε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν την απαιτούμενη πειθαρχία.

«Πρώτον είναι σημαντικό ότι το πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά, ότι η Ελλάδα δείχνει ξεκάθαρα ότι πετυχαίνει τους στόχους, ότι επιτυγχάνει το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5% (το 2018). Οπότε, πρέπει να οικοδομήσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις αγορές» ήταν η φράση του, για να συνεχίσει: «Γι’ αυτό, είναι βέβαια σημαντικό να συμμετέχουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και να στείλουν τα ίδια μηνύματα, συμπεριλαμβανομένων των ευρωπαϊκών θεσμών, συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ, συμπεριλαμβανομένων των ίδιων των ελληνικών αρχών» υπογράμμισε.

«Υπάρχει συμφωνία με το ΔΝΤ για την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων» σημείωσε, προσθέτοντας πως η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί ως τις 22 Μαΐου.

Πηγή: politico.eu

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε