Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αυτές είναι οι ελληνικές εταιρείες που υπέγραψαν συμφωνίες και τα μνημόνια με σαουδαραβικούς ομίλους

Αυτές είναι οι ελληνικές εταιρείες που υπέγραψαν συμφωνίες και τα μνημόνια με σαουδαραβικούς ομίλους

Δεκαέξι επιχειρηματικές συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας υπεγράφησαν, σήμερα, μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών επιχειρηματικών ομίλων και εταιρειών στους τομείς της ενέργειας, των θαλάσσιων μεταφορών, της υδατοκαλλιέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, του πολιτισμού, των τροφίμων και των γεωργικών προϊόντων, των κατασκευών και της αμυντικής τεχνολογίας.

Ειδικότερα, από ελληνικής πλευράς, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, συμφωνίες υπέγραψαν οι εταιρείες/όμιλοι: Aegean, Mytilineos S.A., Dynacom Tankers Management Ltd, Sea Traders S.A., Hellenic Environmental Center S.A., Τheon Sensors S.A, RAYCAP, Greek Energy & Infrastructure Investment Corporation (GrEC Fund), Holroyd Holdings Ltd, Southpoint Maritime S.A., Chr. Stamatiou & Sons S.A., Highway Special Construction Systems S.A., Corinth Pipeworks Pipe Industry S.A..

«Η Ελλάδα με τη στρατηγική σχέση που “χτίζει” με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και τις επενδύσεις που φέρνει από τον αραβικό κόσμο γυρίζει σελίδα», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης κατά την ομιλία του στο υψηλού επιπέδου επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Σαουδικής Αραβίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Πρίγκιπα-Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ στην Ελλάδα και της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Γεωργιάδης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ανέδειξε «τις λαμπρές προοπτικές που, ανοίγει για τις διμερείς σχέσεις η επίσκεψη του Πρίγκιπα-Διαδόχου του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ και η συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη» και καλωσόρισε στην Αθήνα, για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο μηνών, τον ομόλογό του υπουργό Επενδύσεων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, Χαλίντ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Φαλίχ.

«Η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων από τις Κυβερνήσεις και η άριστη συνεργασία μας τόσο με τον υπουργό Χαλίντ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Φαλίχ, όσο και με το σύνολο της κυβέρνησης του Βασιλείου άνοιξε τον δρόμο για τις πολλές επιχειρηματικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί αυτό το διάστημα – 16 συνολικά συμφωνίες υπογράφηκαν μόνο σήμερα μεταξύ δυναμικών επιχειρήσεων των δύο χωρών – και τις πολύ περισσότερες που ακολουθούν καθώς το ενδιαφέρον τόσο για επενδύσεις στην Ελλάδα από τη Σαουδική Αραβία όσο και από την Ελλάδα στη Σαουδική Αραβία είναι πολύ μεγάλο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης.

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός και στη στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας στον τομέα της ενέργειας σημειώνοντας ότι «προσφέρει στην Ελλάδα φθηνή πράσινη ενέργεια και ενεργειακή αυτονομία καθιστώντας την διακριτό πόλο στην παγκόσμια αγορά ενέργειας».

Τέλος, υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση ότι, χθες, στο πλαίσιο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Πρίγκιπα-Διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας και αντιπροσωπειών των δύο χωρών στο Μέγαρο Μαξίμου, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης υπέγραψε διακρατικές συμφωνίες στους τομείς των αρμοδιοτήτων του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις