Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Bild: Νέο μνημόνιο Σόιμπλε για την Ελλάδα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την επόμενη ημέρα για το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα χωρίς το ΔΝΤ φαίνεται πως προετοιμάζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όπως αναφέρει σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild.

Η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας θα σημάνει νέο πρόγραμμα το οποίο όμψως θα πρέπει να εγγριθεί από τη Γερμανική Βουλή και έτσι όπως αναφέρει η Bild, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζεται για μια ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ, την στην περίπτωση που το ΔΝΤ αρνηθεί τελικά να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Η γερμανική εφημερίδα, η οποία δεν αναφέρει τις πηγές της, επισημαίνει ότι ο Σόιμπλε πιστεύει πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) μπορεί να καλύψει το κενό που θα αφήσει το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τη Bild, η Μπούντεσταγκ πρόκειται να ψηφίσει για το τροποποιημένο ελληνικό πρόγραμμα πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.

Το τροποποιημένο πρόγραμμα ωστόσο δεν θα είναι τίποτε άλλο από ένα νέο μνημόνιο, το οποίο θα έχει τη σφραγίδα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε