Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Bloomberg: Αυτό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την “μετα-μνημονιακή” Ελλάδα

Bloomberg: Αυτό είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την “μετα-μνημονιακή” Ελλάδα

Μια “γεύση” από το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας για την μεταμνημονιακή εποχή πήραν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup στην Σόφια της Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το Bloomberg, το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει νέες τράπεζες, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρει, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος παρουσίασε ένα σχέδιο της στρατηγικής του για “ολιστική ανάπτυξη” για το μέλλον. Αυτό περιλαμβάνει την αποκατάσταση της “συλλογικών διαπραγματεύσεων” στην αγορά εργασίας, τη “σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού” και τη δημιουργία “Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας”, σύμφωνα με αντίγραφο της παρουσίασης που έλαβε η Bloomberg.

Στο αναπτυξιακό της σχέδιο, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεσμεύεται να εφαρμόσει σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν προχωρήσει εδώ και χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του Κτηματολογίου και της επιτάχυνσης των δικαστικών διαδικασιών.

Τα εναπομείναντα σημεία της παρουσίασης είναι αναφορές και δεσμεύσεις που περιλαμβάνουν “την περαιτέρω μείωση του διοικητικού κόστους” και “την ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη.

Η βραχεία ανάπτυξη που εμφανίστηκε στην Ελλάδα το 2014 παρεμποδίστηκε όταν ο Τσίπρας εξελέγη και η σύγκρουσή του με τους πιστωτές της χώρας έφερε τις τράπεζες της χώρας στο χείλος της κατάρρευσης, σχολιάζει το Bloomberg.

Πηγή: capital.gr

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις