Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Brexit: Αδειάζει το City του Λονδίνου! “Μετακομίζει” 1.000 υπαλλήλους η Goldman Sachs

Brexit: Αδειάζει το City του Λονδίνου! “Μετακομίζει” 1.000 υπαλλήλους η Goldman Sachs

Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση του προσωπικού και των δραστηριοτήτων της εξαιτίας του Brexit και προβλέπει την μετακίνηση μέχρι 1.000 θέσεων εργασίας στη Φρανκφούρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Handelsblatt.

«Ο αριθμός των εργαζομένων στη Βρετανία θα υποδιπλασιασθεί για να φθάσει τους 3.000, διότι το (πιστωτικό) ίδρυμα επιθυμεί να μετακινήσει θέσεις εργασίας τόσο εντός της Ευρώπης, όσο και προς την έδρα της στη Νέα Υόρκη», αναφέρεται στο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας που επικαλείται μη κατονομαζόμενες πηγές.

Η τράπεζα «κάνει λόγο για τη μετακίνηση μέχρι 1.000 υπαλλήλων προς την Φρανκφούρτη, μεταξύ τους απασχολούμενοι στον τομέα των συναλλακτικών δραστηριοτήτων και υψηλόβαθμα στελέχη», ώστε να επωφεληθούν από την παρουσία στην γερμανική οικονομική πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού τραπεζικού εποπτικού οργάνου υπό την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μέρος των τμημάτων του Λονδίνου είναι πιθανόν να μεταφερθούν επίσης στην Πολωνία, την Γαλλία και την Ισπανία, ενώ ορισμένοι υπάλληλοι θα μεταφερθούν στην έδρα της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την Handelsblatt.
Χθες, η βρετανική τράπεζα HSBC εποιβεβαίωσε ότι περί τις χίλιες θέσεις εργασίας του επενδυτικού τομέα της στο Λονδίνο θα μετανικηθούν προς το Παρίσι με την έξοδο της Βρετανίας από την ευρωπαϊκή ενιαία αγορά που ανακοινώθηκε την Τρίτη από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Τα διεθνή τραπεζικά ιδρύματα με ευρωπαϊκή έδρα το Λονδίνο κινδυνεύουν να χάσουν το προνόμιο (ευρωπαϊκό διαβατήριο) που τους επιτρέπει να επιχειρούν στις 28 χώρες τις Ευρωπαϊκής Ενωσης και αναζητούν εναλλακτικές έδρες για ορισμένες δραστηριότητές τους. Η Φρανκφούρτη, το Παρίσι και το Δουβλίνο αποτελούν τους κυριότερους υποψήφιους προορισμούς.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε