Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

CNBC: Κίνδυνος να μην πάρει η Ελλάδα νέα χρηματοδότηση – Καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις

CNBC: Κίνδυνος να μην πάρει η Ελλάδα νέα χρηματοδότηση – Καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις
photo eurokinissi

Τι πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα σχετικά με τα κέρδη των ομολόγων.
Το πάγωμα των μεταρρυθμίσεων το μεγάλο αγκάθι σύμφωνα με το CNBC.
Ορατό το ενδεχόμενο να μην πάρει ζεστό χρήμα τον Μάρτιο η Ελλάδα.

Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην λάβει η Ελλάδα νέα δόση χρηματοδότησης τους επόμενους μήνες αναφορικά με τα κέρδη των ομολόγων σύμφωνα με το CNBC.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNBC, ο λόγος είναι πως οι μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση έχουν καθυστερήσει καθώς μπορεί η χώρα να μην βρίσκεται πλέον σε πρόγραμμα διάσωσης, αλλά έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει κάποιες μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα κάποια ελάφρυνση χρέους.

Σύμφωνα πάντα με το CNBC ανάμεσα στα συμφωνημένα είναι πως η Ελλάδα θα καρπωθεί τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι κεντρικές τράπεζες από την αγορά ελληνικών ομολόγων. Κέρδη τα οποία θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επενδύσει στην οικονομία της.

«Είναι πίσω στο πρόγραμμα σχετικά με αυτά που πρέπει να κάνουν», δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο CNBC και τον επόμενο μήνα θα γίνει συζήτηση στο Eurogroup για το αν η χώρα μας θα πάρει την πρώτη δόση από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών.

Έτσι αν η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις στα μάτια του Eurogroup, αυτό δεν πρόκειται να γίνει τον Μάρτιο”, επεσήμανε στο CNBC ο ίδιος αξιωματούχος.

Η πρώτη μεταμνημονιακή έκθεση καταδεικνύει πως έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις σε 16 μεταρρυθμίσεις για τις οποίες υπήρχε δέσμευση πως θα είχαν γίνει μέχρι τα τέλη του 2018.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις σύμφωνα με τον CNBC αφορούν μεταξύ άλλων τις ιδιωτικοποιήσεις και τα ληξιπρόθεσμα και πλέον θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών θα έχουν δημοσιεύσει τη δεύτερη έκθεσή τους.

Μια έκθεση που θα είναι τεράστιας σημασίας για τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι θα αποφασίσουν στο Eurogroup του Μαρτίου αν θα εγκρίνουν τη δόση των 750 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, η οποία θα είναι πρώτη από τις δύο ισόποσες δόσεις που η Αθήνα θα λάβει έως το 2022.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις