Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Cyber Monday: 7.000 ελληνικά e-shops στη μάχη των προσφορών

Cyber Monday: 7.000 ελληνικά e-shops στη μάχη των προσφορών

Με τη Cyber Monday και τις διαδικτυακές εκπτώσεις, ολοκληρώνεται σήμερα επισήμως, ο κύκλος των προεόρτιων «γενναίων» προσφορών, που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα από τα φυσικά καταστήματα, με την Black Friday. Την τιμητική τους έχουν σήμερα 7.000 ελληνικά e- shops, που πουλάνε προϊόντα και υπηρεσίες με έκπτωση έως και 70%, τάση που «υιοθέτησαν» από τους Αμερικανούς το 2015.

Τα περιθώρια για πωλήσεις μέσω του διαδικτύου είναι τεράστια, εάν αναλογιστεί κάποιος ότι ετησίως οι Έλληνες ξοδεύουν λίγο πάνω από τα 5 δις. ευρώ ετησίως για ηλεκτρονικές αγορές, όταν ο τζίρος στα φυσικά καταστήματα ξεπερνά τα 40 δις. ευρώ. Ειδικά, τη σημερινή ημέρα, οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών καταστημάτων αυξάνονται 25% κατά μέσο όρο, σε σχέση με τις πωλήσεις μιας συνηθισμένης ημέρας.

Στην Ελλάδα, οι ηλεκτρονικές αγορές αναπτύσσονται με διψήφια νούμερα, όπως τονίζει στο newsit.gr o γενικός διευθυντής του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA) Στέλιος Πετρίδης. Σημαντική είναι η συμβολή και της Cyber Monday, στην αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων και στην εξοικείωση των καταναλωτών, με τα e- shops. Η εν λόγω ημέρα καθιερώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής την πρώτη Δευτέρα μετά την ημέρα των Ευχαριστιών και σταδιακά επεκτάθηκε στις υπόλοιπες χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Καθώς όμως οι πωλήσεις μέσω του διαδικτύου κερδίζουν όλο και περισσότερο κοινό, τόσο ο ρόλος του GRECA, στην εξοικείωση των Ελλήνων με τις ηλεκτρονικές αγορές, και στην προστασία τους από ηλεκτρονικές «απάτες» γίνεται πιο απαραίτητος.

Έτσι, με πρωτοβουλία του GRECA, η περίοδος 30 Μαρτίου με 5 Απριλίου, θα αποτελέσει την ελληνική Εβδομάδα Ηλεκτρονικού Εμπορίου, όπου οι καταναλωτές εκτός από τις εκπτώσεις που θα μπορούν να ωφεληθούν για τις ηλεκτρονικές τους αγορές, θα έχουν επίσης την ευκαιρία να μυηθούν στο «μαγικό» κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις