Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

ΔΕΗ: Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού

ΔΕΗ: Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού
Φωτογραφία αρχείου

Επίσημη διαδικασία για τη διερεύνηση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στο παρελθόν στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αναφέρει ότι «Σε συνέχεια των από 15 και 16 Φεβρουαρίου 2017 ανακοινώσεων της, η ΔΕΗ ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσημη διαδικασία για τη διερεύνηση των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ στο παρελθόν στην ελληνική χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Η συμμόρφωση με το δίκαιο περί ανταγωνισμού έχει μεγάλη σημασία για τη ΔΕΗ και είναι σε πλήρη αρμονία με την στρατηγική της. Η έναρξη της διαδικασίας δεν προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας. Η ΔΕΗ δεσμεύεται πλήρως να συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την διευκρίνιση όλων των ανοιχτών ζητημάτων και παραμένει προσηλωμένη στον επιχειρησιακό της μετασχηματισμό, που ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2019»

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρίτ Βερστάγκερ που ηγείται του χαρτοφυλακίου του ανταγωνισμού «Σήμερα ξεκινά έρευνα για τη συμπεριφορά της ΔΕΗ στις χονδρεμπορικές αγορές του ηλεκτρισμού στην Ελλάδα, που πιθανόν να έχει οδηγήσει σε στρέβλωση του ανταγωνισμού και να έχει οδηγήσει σε επιβράδυνση των επενδύσεων στην παραγωγή από πιο πράσινες μορφές ενέργειας».

Η ίδια αναφέρθηκε στις προοπτικές που εμφανίζει ο κλάδος της πράσινης ενέργειας στη χώρα λέγοντας ότι «Η Ελλάδα, πρόσφατα υιοθέτησε ένα φιλόδοξο σχέδιο για την έξοδο από τον λιγνίτη. Η διασφάλιση του αποτελεσματικού ανταγωνισμού, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να επιτευχθεί η ανταγωνιστική τιμολόγηση του ηλεκτρισμού, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις καθώς επίσης για να τονώσει τις επενδύσεις σε λιγότερο ρυπογόνες ενεργειακές πηγές».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις