Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Διαπραγματεύσεις: Αυτή είναι η “καυτή” ατζέντα της Κυριακής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Συνεχίζονται την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου του 2016 οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές. Ποιο είναι το πρόγραμμα.

Το κρίσιμο Σαββατοκύριακο διαπραγματεύσεων, μεταξύ της ελληνικής Κυβέρνησης και των Θεσμών συνεχίζεται. Την ώρα που το πλέον “καυτό” ζήτημα είναι αυτό των εργασιακών, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το πρόγραμμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση που δόθηκε, Κυβέρνησης και δανειστές θα συζητήσουν:

– Στις 13.00 για το ζήτημα των Εργασιακών

– Στις 15.30 για το ζήτημα των Δημοσιονομικών

– Στις 18.00 για την Παιδεία

Εδώ να υπενθυμίσουμε πως δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ανέφερε ότι το υπουργείο Εργασίας ανοίγει την… πόρτα για ομαδικές απολύσεις, καθώς στο προσχέδιο υπάρχει αναφορά στην άρση διοικητικών φραγμών επί αιτημάτων για απολύσεις που είναι πάνω από τα όρια που ορίζει η νομοθεσία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δημοσίευμα, η υπουργός Εργασίας φέρεται να υποστηρίζει πως θα πρέπει να υπάρχει «ένα στάδιο προέγκρισης, ένας προέλεγχος των αιτημάτων ομαδικών απολύσεων», ώστε να μην εγκαταλείπονται στην τύχη τους οι εργαζόμενοι, αλλά να έχουν έστω και ένα υποτυπώδες πλέγμα προστασίας, όπως καταβολή δεδουλευμένων, το δικαίωμα αποζημίωσης ή ακόμη και της προτίμησής τους σε επαναπρόσληψη, με εγγυήσεις που θα υποχρεώνονται να παράσχουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να προχωρούν σε ομαδικές απολύσεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε