Διεθνή

Αλεξάντερ Νόβακ: Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει τις απαγορεύσεις στις εξαγωγές καυσίμων και πάλι

Τις απαγορεύσεις στις εξαγωγές καυσίμων ως ένα τρόπο ρύθμισης της ζήτησης και της προσφοράς θα χρησιμοποιήσει και πάλι η Ρωσία, αλλά προς το παρόν η εγχώρια αγορά είναι καλά εφοδιασμένη, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ.

Η Ρωσία αυτή την εβδομάδα ανέστειλε την μερική απαγόρευση στις εξαγωγές βενζίνης που είχε επιβάλει από την 1η Μαρτίου για να προλάβει τις ελλείψεις σε καύσιμα και να ανακόψει την άνοδο των τιμών μετά από ένα καταιγισμό επιθέσεων ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε διυλιστήρια και τεχνικές βλάβες.

Ο Νόβακ είπε ότι η απαγόρευση λειτούργησε με το που εφαρμόσθηκε. «Αυτό είναι ένα φυσιολογικό εργαλείο και θα χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον. Συνεχώς έχουμε την δυνατότητα να ρυθμίζουμε αυτή την κατάσταση» είπε σε δηλώσεις του που αναρτήθηκαν στην εφαρμογή Telegram από ένα δημοσιογράφο της ρωσικής τηλεόρασης.

Ο Νόβακ είπε ότι ο μηχανισμός είναι ανάλογος του μηχανισμού που έχει χρησιμοποιήσει η ομάδα ΟΠΕΚ+.

«Το καθήκον μας εδώ, δεν είναι να μειώσουμε την παραγωγή και την επεξεργασία, αλλά να ρυθμίσουμε την εγχώρια αγορά εξισορροπώντας την μέσω των εξαγωγών» είπε ο Νόβακ.

Η απαγόρευση ανεστάλη έως την 30η Ιουνίου, αλλά οι περιορισμοί θα ισχύσουν και πάλι από 1ης Ιουλίου έως 31 Αυγούστου.

Ο Νόβακ είπε ότι η αναστολή θα οδηγήσει σε αυξημένη χρήση των διυλιστηρίων και σε εξαγωγές αποφέροντας πρόσθετα έσοδα σε ξένο συνάλλαγμα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν υπάρχει κίνδυνος οι τιμές της βενζίνης να ανέβουν ξανά στην εγχώρια αγορά ο Νόβακ επανέλαβε: «Δεν υπάρχουν απειλές. Κρατάμε το δάχτυλό μας στο σφυγμό και πραγματοποιούμε εβδομαδιαίες συναντήσεις με τις πετρελαϊκές εταιρείες μας και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μονοπωλίου του υπουργείου Ενέργειας.

«Μπορούμε συνεχώς να λαμβάνουμε οποιαδήποτε απόφαση προκειμένου να καλύψουμε 100% την εγχώρια αγορά με τα αναγκαία πετρελαϊκά προϊόντα»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Έρχεται το πρώτο ευρωπαϊκό σχέδιο χρηματοδότησης της προσιτής στέγασης
Πρέπει να επεξεργαστούμε επειγόντως μια νέα λύση για να χρηματοδοτηθεί η πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας με βάση τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν - «Θα αναστείλουμε τη διμερή μας στήριξη προς το Ισραήλ»
Η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
4
Τη νομιμότητα των δασμών του Τραμπ θα εξετάσει το Ανώτατο Δικαστήριο στις αρχές του Νοεμβρίου
Το Ομοσπονδιακό εφετείο της Ουάσιγκτον αποφάνθηκε στα τέλη του Αυγούστου ότι μεγάλο μέρος των «ανταποδοτικών» τελωνειακών δασμών που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ επιβλήθηκε παράνομα
USA national flag waving in the wind in front of United States Court House in New York, USA
SAFE: Ξεπέρασαν τα 150 δισ. ευρώ τα αιτήματα των ευρωπαϊκών χωρών για αμυντικά δάνεια – Fast track διαδικασίες με το βλέμμα στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ 
Όταν επισκέφτηκα την Ουάσιγκτον, ένας γνωστός Αμερικανός εμπειρογνώμονας μου είπε ότι αυτή τη στιγμή, παγκοσμίως, το SAFE είναι το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό πακέτο που επενδύεται στην άμυνα με τέτοια ταχύτητα, σημείωσε ο κοινοτικός επίτροπος Άμυνας, Κουμπίλιους
Tανκ
Μερτς κατά των δασμών και του προστατευτισμού – Ζητά πιο ευέλικτη πορεία στην αποχώρηση από τους θερμικούς κινητήρες
«Το ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο σημαίνει και ένα κομμάτι ελευθερίας και αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει για πολλούς ανθρώπους στη Γερμανία», δήλωσε ο Μερτς
O Φρίντριχ Μερτς
Ουκρανία: Επίσημο αίτημα στο ΔΝΤ για νέο δανειακό πρόγραμμα από το Κίεβο
Η Ουκρανία δαπανά περίπου το 60% του συνολικού προϋπολογισμού της για να χρηματοδοτήσει την πολεμική προσπάθεια και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική υποστήριξη των δυτικών της συμμάχων
National flag of Ukraine waving outside on a wing facing the bright sky and the Sun
Στροφή της Ουγγαρίας – Δεκαετής συμφωνία φυσικού αερίου με Shell καθώς η ΕΕ απομακρύνεται από τη Ρωσία
Η συμφωνία αφορά 2 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που θα παραδοθούν σε διάστημα μιας δεκαετίας, αρχής γενομένης από το 2026, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο
REUTERS 1