Διεθνή

Γερμανία: Γκάζι πάτησε ο πληθωρισμός το Μάιο – Στο 2,4%μετά από ένα δίμηνο σταθερότητας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Γκάζι πάτησε ο πληθωρισμός το Μάιο στη Γερμανία καθώς «έτρεξε» με 2,4% μετά από ένα δίμηνο σταθερότητας (2,2%)

Ο πληθωρισμός στη Γερμανία, μετρούμενος ως η μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ), σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, ήταν +2,4% τον Μάιο του 2024.

Τον Απρίλιο και τον Μάρτιο του 2024, ο ρυθμός μεταβολής ήταν ακόμη +2,2%.

«Ο ρυθμός πληθωρισμού επιταχύνεται έτσι και πάλι κάπως, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των τιμών των υπηρεσιών», αναφέρει η Ruth Brand, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

«Αντίθετα, οι τιμές της ενέργειας και των τροφίμων έχουν αποδυναμώσει τον συνολικό πληθωρισμό από την αρχή του έτους», λέει η Brand. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis), οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Μάιο του 2024 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, τον Απρίλιο του 2024.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ – Πούτιν: Ο απόηχος της συμφωνίας στις ΗΠΑ – Έως 800.000 τόνοι ντίζελ στην αγορά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου
Τρεις εβδομάδες νωρίτερα ο Τραμπ είχε υπογράψει νόμο που ενισχύει τη δυνατότητα επιβολής οικονομικών περιορισμών στους μεγαλύτερους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου
FILE PHOTO: An employee holds a diesel fuel pump nozzle at a petrol station of Neftmagistral company in Moscow, Russia, September 8, 2023. 10