Διεθνή

Μediobanca: Πρόταση ύψους 6,3 δισ. ευρώ για εξαγορά της Banca Generali

Οι μετοχές της Banca Generali κέρδισαν έως και 9,6% μετά το άνοιγμα στο Μιλάνο σήμερα

Η Mediobanca υπέβαλε προσφορά ύψους 6,3 δισ. ευρώ (7,2 δισ. δολαρίων) για τον κλάδο διαχείρισης περιουσίας της ιταλικής ασφαλιστικής Assicurazioni Generali, ανοίγοντας μια πιθανή στρατηγική άμυνας για την τράπεζα με έδρα το Μιλάνο, εν μέσω του εντεινόμενου κύματος συμφωνιών στην Ιταλία.

Η Mediobanca, η οποία η ίδια αντιμετωπίζει προσφορά εξαγοράς από την Banca Monte dei Paschi di Siena, προσφέρεται να πληρώσει για τη συμφωνία ανταλλάσσοντας τις μετοχές της στην τράπεζα Generali, ανέφερε σε ανακοίνωσή της νωρίς σήμερα (28.4.2025), σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg. Η Mediobanca είναι σήμερα ο μεγαλύτερος μέτοχος της μητρικής Banca Generali. Μέσω της επιρροής της επί της Generali, η Mediobanca υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο, Alberto Nagel, έχει καταστεί βασικός παίκτης στη σειρά αλληλένδετων συμφωνιών που εκτυλίσσονται στην Ιταλία από πέρυσι.

Η προσφορά για την Banca Generali δίνει στους μετόχους μια περαιτέρω επιλογή για ανάπτυξη εκτός από τη συμφωνία Monte Paschi, στην οποία αντιτίθεται η τράπεζα.

Οι μετοχές της Banca Generali κέρδισαν έως και 9,6% μετά το άνοιγμα στο Μιλάνο σήμερα. Οι μετοχές της Mediobanca σημείωσαν άνοδο 1%.

Η σχέση ανταλλαγής για τις μετοχές της τράπεζας Generali έχει οριστεί σε 1,70 μετοχές της Assicurazioni Generali, εκτός μερίσματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Mediobanca.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Τι θα ακολουθήσει για τις ΗΠΑ και την Κίνα στο τέλος των διαπραγματεύσεων χωρίς εμπορική συμφωνία
Κίνα - ΗΠΑ έχουν δηλώσει ότι είναι ανοιχτές στην παράταση των διαπραγματεύσεων πέραν της προθεσμίας της 12ης Αυγούστου και στην αποφυγή της αύξησης των δασμών στα προ της Γενεύης επίπεδα
Σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ
Ο Τραμπ επιβάλλει σαρωτικούς παγκόσμιους δασμούς με ελάχιστο συντελεστή 10%, σε ισχύ από την 7η Αυγούστου 2025 – Αναλυτικά οι συντελεστές ανά χώρα
Στο 15,2% ο μέσος συντελεστής από 7ης Αυγούστου 2025 έναντι 13,3% που ήταν την 2α Απριλίου και 2,3% το 2024 - Επταπλάσιοι οι αμερικανικοί δασμοί κατά μέσο όρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ 14