Δευτέρα, 17 Ιουν.
27oC Αθήνα

Νάγκελ (Bundesbank): Η ΕΚΤ πρέπει να περιμένει τον Σεπτέμβριο για δεύτερη μείωση επιτοκίων

Νάγκελ (Bundesbank): Η ΕΚΤ πρέπει να περιμένει τον Σεπτέμβριο για δεύτερη μείωση επιτοκίων

Τον Σεπτέμβριο πρέπει να περιμένει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να προχωρήσει σε δεύτερη μείωση επιτοκίων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Bundesbank, Γιοακίμ Νάγκελ, αφού αφού αρχίσει να μειώνει το κόστος δανεισμού τον Ιούνιο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg κατά τη διάρκεια της συνόδου της Ομάδας των Επτά στη Στρέσα της βόρειας Ιταλίας, ο επικεφαλής της γερμανικής νομισματικής πολιτικής προειδοποίησε να μην ακολουθήσει πολύ γρήγορα η μελλοντική χαλάρωση του επόμενου μήνα. Ο κ. Νάγκελ δήλωσε σήμερα (24.5.2024) στο Bloomberg: «Εάν υπάρξει μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο, πρέπει να περιμένουμε, και πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε ίσως μέχρι τον Σεπτέμβριο».

Τα σχόλιά του έρχονται λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από μια κρίσιμη συνεδρίαση, κατά την οποία οι αξιωματούχοι αναμένεται ευρέως να μειώσουν το κόστος δανεισμού για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση μιας πρωτοφανούς εκστρατείας σύσφιξης.

Το τι θα συμβεί μετά, είναι λιγότερο σαφές – με την ισχυρότερη αναπτυξιακή δυναμική, τον κολλώδη πληθωρισμό και την επίμονη αύξηση των μισθών να μειώνουν την υπόθεση για μια σειρά από γρήγορες διαδοχικές μειώσεις των επιτοκίων.

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις