Δευτέρα, 17 Ιουν.
26oC Αθήνα

Οι μεγαλομέτοχοι της Anglo American συμφωνούν με την τροποποίηση της προσφοράς της BHP

Οι μεγαλομέτοχοι της Anglo American συμφωνούν με την τροποποίηση της προσφοράς της BHP

Με τις προσπάθειες της Anglo American να πείσει τον όμιλο BHP να αλλάξει τη δομή της πρότασης εξαγοράς ή να αντισταθμίσει τους κινδύνους που παρουσιάζει, συμφωνούν αρκετοί από τους μεγαλομέτοχους της μεταλλευτικής εταιρείας, προτού αποδεχθούν την προσφορά, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Ειδικότερα, οι διαπραγματεύσεις των δύο εταιρειών συνεχίζονται με την BHP να αυξάνει την αξία της πρότασής για τρίτη φορά την Δευτέρα (20.5.2024) και την Anglo να απορρίπτει την προσφορά προχθές (22.5.2024) αλλά να παρατείνει την προθεσμία μιας ρυθμιστικής προσφοράς κατά μία εβδομάδα.

Η BHP έχει μία εβδομάδα στη διάθεσή της για να πείσει σχετικά με τον στόχο της για την αξία του σχεδίου εξαγοράς, ύψους 49 δισ. δολαρίων. Με την νέα προθεσμία, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν γύρω από την επιμονή της BHP να αποσχίσει η Anglo τα πλειοψηφικά μερίδια των νοτιοαφρικανικών μονάδων πλατίνας και σιδηρομεταλλεύματος πριν προχωρήσει η εξαγορά.

Μπορεί οι δύο εταιρείες να βρίσκονται κοντά σε μία συμφωνία. όμως η Anglo συνεχίζει να απορρίπτει τη δομή της προσφοράς ως υπερβολικά περίπλοκη – επιβαρυμένη με κινδύνους και κόστος που πρέπει να επωμιστούν οι δικοί της επενδυτές, οι οποίοι θα λάβουν τις μετοχές των θυγατρικών που θα διατεθούν σύμφωνα με το σχέδιο της BHP, σύμφωνα δημοσίευμα του Bloomberg.

Την άποψη αυτή επανέλαβαν αρκετοί μεγάλοι επενδυτές σε ιδιωτικές συζητήσεις μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις. Πέντε μέτοχοι της Anglo που ανήκουν στην πρώτη εικοσάδα δήλωσαν ότι είναι ανοικτοί στην προοπτική μιας συμφωνίας, ενώ τέσσερις από αυτούς συμφώνησαν με την προσέγγιση της Anglo να πιέσει την BHP για αλλαγές ώστε να επιλυθεί η αβεβαιότητα που δημιουργεί η προτεινόμενη προσέγγιση πολλαπλών φάσεων.

Τέλος, μια επιτυχής εξαγορά θα καταστήσει την BHP τον μεγαλύτερο παραγωγό χαλκού με περίπου το 10% της αγοράς.

 

Διεθνή Τελευταίες ειδήσεις