Διεθνή

Τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%, λέει ο Τραμπ

Η δυσαρέσκεια του Τραμπ από την επιλογή της Fed να μην μειώνει τα επιτόκια έχει καταστεί πέρα για πέρα σαφής

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ θα έπρεπε να κυμαίνονται στο 1% ή και χαμηλότερα, κατηγορώντας τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζερόμ Πάουελ και ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι δεν κάνουν τη δουλειά τους.

«Αν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, η χώρα μας θα εξοικονομούσε τρισεκατομμύρια δολάρια στο κόστος δανεισμού. Θα έπρεπε να πληρώνουμε επιτόκιο 1% ή και χαμηλότερο», έγραψε σε ανάρτησή του o Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα του Truth Social.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ ανέφερε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι ο Τραμπ έγραψε στον Πάουελ προτρέποντάς τον να μειώσει τα επιτόκια. Η εκπρόσωπος έδειξε ένα αντίγραφο των χειρόγραφων σημειώσεων του προέδρου όπου αναγράφονταν τα επιτόκια που ισχύουν για καμιά 25αριά χώρες.

Η Λέβιτ επανέλαβε ότι ο Τραμπ πιστεύει ότι τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν γύρω στο 1%.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Διεθνή
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Διεθνή: Περισσότερα άρθρα
Η Chevron θα μπορούσε να δει αύξηση 700 εκατ. δολαρίων ετησίως από το πετρέλαιο της Βενεζουέλας
Οι σχετικές κινήσεις θα μπορούσαν να προσθέσουν από 400 έως 700 εκατ. δολάρια ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 1% – 2% των ταμειακών ροών της Chevron από τις λειτουργικές της δραστηριότητες
Το λογότυπο της Chevron