Οικονομία

Δημοσκόπηση Bloomberg: Δεδομένη η μείωση του ελληνικού χρέους

«Πριν ήταν αδιανόητη η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, τώρα όμως οι οικονομολόγοι λένε ότι είναι δεδομένη», είναι ο τίτλος του Bloomberg, το οποίο αναφέρεται στο αποτέλεσμα σχετικής δημοσκόπησης όπου το 94% των οικονομολόγων που ρωτήθηκαν, από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, θεωρούν πολύ πιθανή την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Πόσο μεγάλη διαφορά κάνουν δύο μήνες», σημειώνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας: «Τον Ιούλιο, τα πράγματα φαίνονταν τόσο άσχημα για την Ελλάδα, ώστε το 71% των 31 οικονομολόγων που ρωτήθηκαν από το Bloomberg θα μπορούσε να δει τη χώρα να βγαίνει από το ευρώ έως το τέλος του 2016. Η ελάφρυνση του χρέους ήταν άπιαστο όνειρο για τη χώρα της ΕΕ με το υψηλότερο χρέος».

Αν και μία πραγματική διαγραφή του τρέχοντος χρέους είναι απίθανη, η βοήθεια (στην Ελλάδα) θα λάβει τη μορφή «χαμηλότερων επιτοκίων, αναστολής πληρωμής τόκων, μεγαλύτερων περιόδων χάριτος και αποπληρωμής», δήλωσε ο Ραλφ Βάιντενμαν, οικονομολόγος της Vontobel Asset Management στη Ζυρίχη.

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα διεξαχθούν «αμέσως μετά» την πρώτη αξιολόγηση του νέου ελληνικού προγράμματος, η οποία θα αρχίσει πιθανόν τον Οκτώβριο, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Εξωδικαστικός για χρέη προς δήμους: Έρχεται αίτηση υπαγωγής ακόμη και με μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης
Νέα διάταξη στην εκπνοή του 2025 τροποποιεί το πλαίσιο που άνοιξε για να εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό οφειλές προς δήμους και νομικά πρόσωπα δήμων άνω των 10.000 ευρώ
young man holding pen with bills working for calculate business data, taxes, bills payment, Start up counting finance. accounting, statistics, and analytic research concept
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια
Η παραχωρησιούχος εταιρεία NEA ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, θα αναλάβει το δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, συνολικού μήκους άνω των 1.000 χλμ., για τα επόμενα 35 έτη
Η Εγνατία Οδός περνάει στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis Projects για τα επόμενα 35 χρόνια