Οικονομία

ΔΝΤ: Ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 2019 και 2,2% για το 2020

Την έκθεσή του για την ελληνική οικονομία παρουσίασε το ΔΝΤ που προβλέπει ανάπτυξη με ρυθμό 2% για το 2019. Στο 2,2% πάει το ποσοστό για το 2020.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την έκθεση του ΔΝΤ για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook) παρουσίασε σήμερα η επικεφαλής οικονομολόγος Γκίτα Γκόπινατ στο πλαίσιο της φθινοπωρινής συνόδου που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

Για το μέτωπο της ανάπτυξης, το ΔΝΤ καταγράφει αύξηση του ΑΕΠ κατά 2% για το τρέχον έτος και 2,2% για το 2020, ενώ για το 2024 η ανάπτυξη τοποθετείται στο 0,9%. Οι συγκεκριμένες εκτιμήσεις περιέχουν ορισμένες αναθεωρήσεις, καθώς τον περασμένο Απρίλιο το ΔΝΤ τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 2,4% για το 2019.

Οσον αφορά στις άλλες προβλέψεις για τη χώρα μας, το ΔΝΤ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα διαμορφωθεί στο 0,6% για το τρέχον έτος, ενώ θα αυξηθεί κατά 0,3% το 2020. Για την μεσοπρόθεσμη πορεία του, το Ταμείο εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα βρίσκεται στο 1,8% το 2024.

Αναφορικά με το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, το Ταμείο εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί στο 3% για το 2019, ένας αριθμός που είναι μειωμένος κατά 0,5% σε σχέση με το 2018. Για το 2020, όμως, το ΔΝΤ εκτιμά ότι το έλλειμμα θα ανέλθει στο 3,3%, ενώ για το 2024 εκτιμά ότι θα βρίσκεται στο 4,5%,

Στη συγκεκριμένη έκθεση φαίνεται πως το Ταμείο αναθεωρεί και τις εκτιμήσεις του για την ανεργία, καθώς βλέπει πλέον μια ταχύτερη αποκλιμάκωση της. Ειδικότερα, το ΔΝΤ τοποθετεί την ανεργία στο 17,8% για το 2019, μειωμένη κατά 0,3% σε σχέση με την προ ενός έτους εκτίμηση του, και στο 16,8% για το 2020.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Επίσκεψη Χατζηδάκη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Κομβικής σημασίας η επέκταση του Προβλήτα 6 για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας
Η διοίκηση του ΟΛΘ παρουσίασε την πρόοδο του στρατηγικού επενδυτικού προγράμματος και τις προοπτικές ανάδειξης του λιμένα σε βασική πύλη μεταφορών για τη Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη
Επίσκεψη Χατζηδάκη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Κομβικής σημασίας η επέκταση του Προβλήτα 6 για την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας