Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΔΝΤ: Η Ελλάδα είναι ο χειρότερος πελάτης στην Ιστορία

ΔΝΤ: Η Ελλάδα είναι ο χειρότερος πελάτης στην Ιστορία

Σύμφωνα με το Bloomberg ευρωπαίοι αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν ως απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης προς τα τεχνικά κλιμάκια, ενώ στέλεχος της ΔΝΤ περιγράφει την χώρα μας ως τον χειρότερο πελάτη που αντιμετώπισε το Ταμείο στα 70 χρόνια της ιστορίας του!

Το ναυάγιο τόσο στο Euro Working Group όσο και στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια αποτυπώνεται πλήρως στο δημοσίευμα που ανήρτησε πριν από λίγο το πρακτορείο Bloomberg.

αξιωματούχοι που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη χρησιμοποιούν μία και μόνη λέξη για την ελληνική στάση: Απαράδεκτη

Όσον αφορά στο Euro Working Group οι δανειστές διαρρέουν την εντονότατη ενόχληση τους λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση δεν τους έδωσε στοιχεία και μάλιστα κοστολογημένα για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει.
Μάλιστα αξιωματούχοι που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη χρησιμοποιούν μία και μόνη λέξη για την ελληνική στάση: Απαράδεκτη.
Το ίδιο φτωχή χαρακτηρίζεται και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στην Αθήνα, και έτσι εξηγείται το μπλόκο τους στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι το απόσπασμα του δημοσιεύματος αναφορικά με τις αντιδράσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Χωρίς να μασάνε τα λόγια τους αξιωματούχοι του ΔΝΤ περιγράφουν την Ελλάδα ως τον χειρότερο πελάτη που αντιμετώπισε το Ταμείο στα 70 χρόνια της ιστορίας του.

Πηγή: Euro2day

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε