Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί σε όσους είναι σε αναστολή ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Δώρο Πάσχα: Πότε θα καταβληθεί σε όσους είναι σε αναστολή ή στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος της πληρωμής για το Δώρο Πάσχα σε όσους εργαζόμενους βρίσκονται σε αναστολή ή έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, αναφέρει ότι έως την Μεγάλη Τετάρτη (28/4) θα έχει καταβληθεί που αναλογεί στον κρατικό προϋπολογισμό. 

Ειδικότερα, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα καταβάλει τη Μ. Τετάρτη, 28 Απριλίου:

– 106 εκατ. ευρώ για Δώρο Πάσχα σε 678.096 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή. Το συνολικό κονδύλι ανέρχεται σε 106 εκατ. ευρώ.

– 1,9 εκατ. ευρώ περίπου για Δώρο Πάσχα σε 22.869 εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, αναφέρει ότι έως την Μεγάλη Τετάρτη (28/4) καταβάλλεται η αναλογία του δώρου Πάσχα σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2021, όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Επίσης, για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1 Απριλίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021, το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως την 31η.5.2021. Η καταβολή βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μέσω του Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων. Σημειώνεται πως το δώρο Πάσχα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Σημειώνεται, ότι το ποσό του δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής των εργαζομένων στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ και βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καταβάλλεται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων, ως εξής: α) για το έως την 31η.3.2021 διάστημα υπαγωγής, η καταβολή πραγματοποιείται έως τη Μ. Τετάρτη (28.4.2021) και β) για το διάστημα υπαγωγής από 1.4.2021 έως 30.4.2021, η καταβολή πραγματοποιείται έως την 31η.5.2021. Η αναλογία στην περίπτωση αυτή υπολογίζεται επί του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας του αντίστοιχου διαστήματος.

 Επιπλέον, σύμφωνα με την ΚΥΑ, στην περίπτωση των εργαζομένων που εντάχθηκαν στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, το ποσό του δώρου Πάσχα, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στον Μηχανισμό και βαρύνει τους εργοδότες, καταβάλλεται από αυτούς κατά το χρόνο που ορίζεται στην υπ’ αρ.19040/7.12.1981 κοινή υπουργική απόφαση (Β΄ 742).

Δείτε ΕΔΩ την ΚΥΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις