Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Δυο κολοσσοί ενδιαφέρονται για την Εθνική Ασφαλιστική!

Δυο κολοσσοί ενδιαφέρονται για την Εθνική Ασφαλιστική!

Δύο από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά με «όχημα» την Εθνική Ασφαλιστική.

Πρόκειται για τη γερμανική εταιρεία Munich Reinsurance Company, η οποία ενδιαφέρεται να αποκτήσει την Εθνική Ασφαλιστική, σε κοινοπραξία με τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου της στον κόσμο, την ελβετική Swiss Re Ltd. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι δύο εταιρείες «κολοσσοί», έχουν ήδη πάρει τις πρώτες πληροφορίες τους για τα οικονομικά στοιχεία της Εθνικής Ασφαλιστικής κι ετοιμάζονται να εκδηλώσουν επίσημα το ενδιαφέρον τους, όταν ανοίξει το data room, στις αρχές Νοεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, ενεργό εξακολουθεί να παραμένει το ενδιαφέρον των CVC Capital και Fosun για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όσον αφορά, τη CVC Capital, το μεγάλο επενδυτικό fund, έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για να αποκτήσει ηγετική θέση στον κλάδο υγείας, εξαγοράζοντας το τελευταίο διάστημα το Metropolitan το Metropolitan General, το Μητέρα το Λητώ και πρόσφατα τη Γενικής Κλινική Creta InterClinic. Διεκδικώντας την Εθνική Ασφαλιστική, απώτερος στόχος αποτελεί η δημιουργία ενός τεράστιου ομίλου συμπληρωματικών εργασιών στην υγεία και την ασφάλιση.

Στους υποψήφιους «μνηστήρες» για την Εθνική Ασφαλιστική, έρχεται να προστεθεί και η Fosun, η οποία, αν και τελευταία φάνηκε ότι αποσύρει το επενδυτικό της ενδιαφέρον, ωστόσο, επισήμως δεν το έχει επιβεβαιώσει, σε αντίθεση με την απόσυρσή της από την επένδυση στο Ελληνικό. Υπενθυμίζεται, ότι ο κινεζικός όμιλος, μετά από το ξέσπασμα του σκανδάλου της Folli Follie, είχε αποσύρει το ενδιαφέρον του για τη μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία από τον πρώτο διαγωνισμό, καθώς όμως, μεσολάβησε αρκετός χρόνος, οι εκπρόσωποι της Fosun, αφήνουν να εννοηθεί, ότι αυτή τη φορά, θα επιδιώξουν εκ νέου, τη συμμετοχή τους.

Όσον αφορά την Εθνική Ασφαλιστική, να σημειωθεί, ότι ο τζίρος της, αυτή την περίοδο, κινείται με ρυθμούς της τάξης του 14%, ενώ αυξημένα κατά 29% εμφανίζονται και τα μερίδια αγοράς της στα ασφαλιστήρια νοσοκομειακής περίθαλψης και τα συνταξιοδοτικά. Τα έσοδα από την πώλησή της, αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τα 500 εκατ. ευρώ, ενώ να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, ο νέος επενδυτής θα αποκτήσει το 80% του μετοχικού κεφαλαίου και το υπόλοιπο 20% θα παραμείνει στην τράπεζα. Σύμβουλοι στη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις