Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Δύο προσφορές για τις μονάδες της ΔΕΗ από ΓΕΚ και Μυτιληναίο

Δύο προσφορές για τις μονάδες της ΔΕΗ από ΓΕΚ και Μυτιληναίο
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Κατατέθηκαν τελικά δύο προσφορές για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, ωστόσο απομένει να δούμε το τίμημα, καθώς και τους όρους που τις συνοδεύουν προκειμένου να δούμε εάν και εφόσον μπορεί να συνεχιστεί ο διαγωνισμός ή θα καταστεί άγονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώτη προσφορά είναι από το σχήμα «Seven Energy – ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ» και αφορά τόσο την Μεγαλόπολη όσο και την Μελίτη, αλλά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνοδεύεται και από όρους που ίσως δεν γίνουν δεκτοί. Η δεύτερη προσφορά, της Μυτιληναίος αφορά μόνο στη μονάδα της Μελίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός της ημέρας θα υπάρξουν ανακοινώσεις τόσο από την ΔΕΗ, όσο και από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και εκεί θα αποσαφηνιστεί, πλήρως ή εν μέρει το τοπίο.

Να σημειωθεί ότι το «παιχνίδι» παίζεται σε διάφορα ταμπλό, όπως για παράδειγμα στον αριθμό των εργαζομένων, αλλά και στο πότε θα καταστούν κερδοφόρες οι μονάδες. Η ΔΕΗ θεωρεί ότι ήδη είναι κερδοφόρες, ενώ μέσω της εθελούσιας έχει περιοριστεί σημαντικά ο αριθμός των εργαζομένων. Απομένει να δούμε τις λεπτομέρειες των προσφορών και βέβαια τους όρους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις