Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

e-ΕΦΚΑ: Ρεκόρ εισπράξεων από καταβολές «έναντι» οφειλής και κατασχέσεις

e-ΕΦΚΑ: Ρεκόρ εισπράξεων από καταβολές «έναντι» οφειλής και κατασχέσεις

Ρεκόρ εισπράξεων από καταβολές εκτός διακανονισμών οφειλετών οι οποίοι δεν είναι ενταγμένοι σε ρυθμίσεις σημειώθηκε στον e-ΕΦΚΑ στο διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2023, καθώς τα εν λόγω έσοδα ανήλθαν στο πρωτοφανές -για τα χρονικά των τριμηνιαίων μετρήσεων των ταμείων- ύψος των 203 εκατ. ευρώ.

Το ποσό αυτό των εισπράξεων, οι οποίες προέρχονται από καταβολές “έναντι” οφειλής και κατασχέσεις  τραπεζικών λογαριασμών αντιστοιχεί στο 47% του συνολικού ποσού εσόδων από ρυθμίσεις (στο οποίο υπάγονται έσοδα τόσο από διακανονισμούς, όσο και εκτός διακανονισμών) το οποίο εισπράχθηκε από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) σύμφωνα με την έκθεση του για το γ΄ τρίμηνο του 2023.

Όσον αφορά τα έσοδα από διακανονισμούς ανήλθε στο γ΄ τρίμηνο στα 232 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 53%.

Συνολικά τα έσοδα από ρυθμίσεις στα ταμεία (εντός και εκτός διακανονισμών) ανήλθαν στο παραπάνω διάστημα στα 436 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό είναι, επίσης, το γεγονός πως το σύνολο των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών το Σεπτέμβριο του 2023 ανήλθε στα 47,1 δισ. ευρώ.

Μεταξύ Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2023, οι οφειλές εργοδοτών, ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών στα ασφαλιστικά ταμεία αυξήθηκαν κατά 622 εκατ. ευρώ.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως η συνολική αύξηση αυτή οφείλεται στην αύξηση των τόσο των κύριων οφειλών, όσο και των πρόσθετων τελών.

Συγκεκριμένα, οι κύριες οφειλές αυξήθηκαν κατά σχεδόν 228 εκατ. ευρώ ενώ τα πρόσθετα τέλη αυξήθηκαν κατά περίπου 394 εκατ. ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις