Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εφορία: Τελευταία ημέρα… από αύριο πρόστιμο για τις οφειλές

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τελευταία ημέρα για την πληρωμή της πρώτης δόσης στην εφορία σήμερα για τα εισοδήματα του 2015 και είναι σχεδόν 2,3 εκατομμύρια οι φορολογούμενοι που θα κληθούν να καταθέσουν μέσα στις επόμενες ώρες 1,2 δισ. Ευρώ!

Φωτιά ήταν το εκκαθαριστικό για όσους είχαν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ, αλλά και για τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που καλούνται να καταβάλουν αυξημένη προκαταβολή φόρου από 55% σε 75%.

Κάθε χρεωστικό εκκαθαριστικό ήταν περιελάμβανε για φέτος 1500 ευρώ φόρο κατά μέσο όρο, γεγονός που ανεβάζει την πρώτη δόση στα 500 ευρώ!

Εάν για κάποιον το ποσό είναι μεγάλο μπορεί να κάνει χρήση της πάγιας ρύθμισης για τις 12 δόσεις.

Αρκεί να καταστεί το ποσό ληξιπρόθεσμο, να μην γίνει δηλαδή αύριο η πληρωμή, να γίνει αίτηση στην εφορία και στη συνέχεια η πρώτη από τις 12 δόσεις να πληρωθεί εντός 3 ημερών από την ημέρα της αίτησης μέσω τράπεζας.

Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει επιβάρυνση επιτόκιο 8,76% ετησίως, ενώ στην περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης επιβάλλεται προσαύξηση 15%.

Η δεύτερη λύση που υπάρχει είναι ο φορολογούμενος να κάνει χρήση της πιστωτικής του κάρτας και να εξοφλήσει το ποσό σε άτοκες δόσεις. Οι τράπεζες δίνουν τη δυνατότητα εξόφλησης σε 9 ή 12 δόσεις άτοκα.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε