Οικονομία

ΕΚΤ: Αμετάβλητος ο ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Αμετάβλητο παραμένει για τις επόμενες δέκα εργάσιμες ημέρες το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού Έκτακτης Ρευστότητας (ELA). Και αυτό μετά από αίτημα της ΤτΕ λόγω νέας μείωσης των καταθέσεων παρά τα capital controls.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 69,1 δισεκ. ευρώ έως και την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την ΤτΕ το αμετάβλητο ανώτατο όριο αντανακλά τη σταθεροποίηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι καταθέσεις εμφάνισαν τον Απρίλιο και νέα μείωση παρά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΤΑΑ: Πρόγραμμα 6,8 εκατ. ευρώ για ψηφιακή ενδυνάμωση ατόμων άνω των 65 ετών και ΑμεΑ
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε 120 κόμβους ψηφιακής ενδυνάμωσης σε όλους τους Δήμους για άτομα +65 ετών, καθώς και σε 80 αντίστοιχους κόμβους σε χώρους και δομές φορέων που παρέχουν υπηρεσίες σε ΑμεΑ
National flag of Greece and euro coins